[]

Sağlıklı beslenme - akşam yemeklerinde meyve suyu

Benim şöyle bir yemek sorunum var: gündüz hiçbir şey yemem, çok nadir bir simit veya pohaça sabahları, ama öğlen kesin yemek yok, 4-5 sade nescafe, ancak akşam abartı fazla yiyorum. Bu da kilomun sürekli artmasına neden oluyor ve bir önlem almazsam bu işin sonu iyi değil.

Az önce uzun bir yürüyüş yaptım ve sonrasında iki koca bardak taze sıkılmış meyve suyu içtim ve onun sayesinde akşam yemeği ya hiç yemeyeceğim ya da yoğurt filan olacak sadece (çok fena lahmacun yiyesim vardı oysa). Buradan hareketle şu yeni tip meyve suyu sıkacaklarından bir tane almayı düşünür oldum. Böylece akşam yemeklerini meyve suyu içerek geçiştirme veya gözle görülür biçimde azaltma şansım olabilecek gibi (meyve yiyemiyorum çok).

Sorular:
1- Sağlıklı beslenmek adına bu yönteme ne dersiniz? Bu durumda gün içinde salata çorba vs. yemeyi düşünüyorum. Ya da iş yerinde de meyve suyu içebilirim.
2- Hangi tip meyve suyu sıkacağını önerirsiniz? Hani şu elmayı filan atıyoruz, suyunu çıkartıyor ya, onlardan? Bir de bilindik konular işte: servis, temizleme, sağlamlık vs.

 
gunduz az gece cok yemek hem kilo vermek hem de saglikli olmak icin asiri kotu bi beslenme bicmi ya. midenizi ne kadar yoracagindan, uyku kalitenizi ne kadar dusureceginizden bahsetmiyorum bile.

bi kere kahvalti dogru duzgun olmali. simit pogaca gibi hamur isleri vucudunuzun ihtiyac duydugu hicbir besini vermez. sadece yag, karbonhidrat gibi kilo vermeyi amacliyorsaniz istemeyeceginiz seyler. peynirli domatesli has lanmis yumurtali kahvalti tabii ki ideal ama sabahlari vaktiniz olmuyorsa corn flakes turevlerini deneyin, illa ki sevdiginiz bi sey cikar. hatta aactivianin hazir paketleri vardi ustunde corn flakes arti kurumeyve, altinda yogurt olan. oldukca lezzetliydi de.

oglenleri guzel bi yemek sart. aksam gozunuzun donmemesi icin de sart, sekerinizi dusurmemek enerji saglamak icin de sart, bunyenizin kitlik moduna gecip yag depolamamasi icin de sart. ogle yemegi yenecek illa ki.

aksam yemegi de yenecek ama ogle yemeginden daha kucuk bi porsiyon olabilir, ton balikli salatayla gecistirilebilir mesela. yatma saatinizden birkac saat once olmasina da dikkat etmek lazim. ama meye suyundan ogun olmaz, anca ara ogun olur. ama sunu da soyleyeyim, meyveleri sikmak yerine yemek her zaman daha sagliklidir. sindirim icin vs zaten o posalar oldukca faydali sanirim, ayrica bir seyler cignemis olacaginiz icin elinizi dolu tutar ve tokluk hissi verir.

bir de aksam yemeginde lahmacuna abanmamak icin birkac saat oncesinde diyetli biskuvi, ceviz findik gibi faydali bi kuruyemis ya da yogurt meyve vs yiyerek istahinizi bastirmanizi da tvsiye ederim. ara ogun hem bir oturusta cok yemenizi engeller hem de metaboizmayi aktif tutar.

simdi ben bu kadar sey yazdim ama ne bu konuda bir egitimim var ne de simdiye kadar diyet yapmisligim. ama bunlar her beslenme uzmaninin ve dyetisyenin onerdigi seylerdir, saglikli beslenmedeki en temel kurallardir. kendinizi gun icinde her seyden mahrum birakirsaniz ya aksama kadar dayanirsiniz ve aksam deliler gibi yersiniz, ki o enerjiyi yakamayacaginiz icin direk yaga donusur yedikleriniz, ya da 3 gun dayanir dorduncude abartirsiniz, sonuc degismez. hayatiniz boyunca uygulayabileceginiz bi beslenme bicmi olusturmanizi tavsiye ederim, boylece verdiginiz kilolari da iki gunde geri almazsiniz.

bir de sunu ekleyeyim: kilo vermek icin. spor sart. az ya da cok, evde ya da sokakta ya da spor salonunda. hareketsiz bir hayatiniz varsa spor yapmalisiniz.
  • sereia  (29.10.12 03:51:47 ~ 03:53:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.