[]

Yurtdısındaki bir kişi veya kuruma dava acmak

Bir zaman önce aynı soruyu sormustum ama tam bir cevap alamadım. tekrar deneyeyim dedim :

Dostlar seattle da sahibi Bahadır Acuner isminde türk olan bir ucus okulu(acuwings flight school )tarafından dolandırıldım. Paramın buyuk kısmını aldım ama 6000$ kadar daha almam gerekiyor benim hesabıma göre ama uctugum ucakların fiyatını oldugundan fazla göstererek bu 6000$ ı vermek istemiyor. Elimde ucagın benım dedigim fiyatta oldugunu destekleyen belgeler ve bu okulun yaptıgı bazı yolsuzlukları destekleyen belgeler var.

Ben bu okulla ilgili yasal olarak ne yapabilirim ? Ne kadar zaman alır ? Getirisi göturusu ne olur ? 10 dk kadar zamanı olanlar için asagıdakı blogta basımdan gecenlerın ayrıntısı mevcut.

Yardımcı olabilicekler varsa lütfen buradan, ekşiden veya krstshn1987@hotmail.com adresinden ulassınlar. Cok buyuk yardımınız dokunur. Avukat için de elimden geldigince ödeme yapabilirim.

Edit : linki unutmusum. buyrun : theacuwingsdelusion.blogspot.com

 
oncelikle gecmis olsun. boyle is bilmez, is ahlaki olmayan insanlarin piyasadan silinmesi lazim.
www.findlaw.com

soyle bir sey var eyalet secip konuyuda secersen belki dogru kisiyle karsilastirilar. yada konuyu anlatirsan dogru yere yonlendirirler
  • dumduz adam  (28.10.12 16:14:13) 
facebook sayfalarinda soyle bir sey var asagiya kopyaliyorum. sen misin bu bahsettikleri kisi ? eger hakliysan www.bbb.org dan sikayet et, cevaplayamacaklari bir seyse en azindan kayitlarinda kalir..

"Turkiye'deki arkadaslarimiza duyuru: Basinda , istediklerini elde edememis eski bir ogrencimizin hakkimizda cikardigi karalama kampanyasi devam etmektedir. Kendisi Amerika'ya ucus egitimi amaci ile gelip, bahis sitelerine scout luk yapip, ucuslarini zamaninda bitirmemis, Amerika'da illegal yollardan calisip kendine kazans saglamistir. Tum parasi 3 taksitte iade edilmis olmasina, egitiminin tamamini bitirmesi icin kendisine verilen firsatlari degerlendirmemesine ragmen yillardir ucus egitmenligi ve pilotluk yapan , canini disine takip haftanin 7 gunu calisip yoktan var ettigi ucus okulu icin 'Senin bitisini gorecegim' diye tehdit edip, esime telefonda hakaret eden bu kisiye itibar etmemenizi oneririm. Kisinin kendisi hakkinda yasal surec de baslatilmistir.."
  • suti  (28.10.12 16:28:13) 
evet o kişi benim hocam. zaten havacılık gazetesinde de cıktı konu ve iddia ettiim hiçbir seye cevap veremedi okul. 89@ saatlik ucreti olan ucagı 120@dan hesapladı ki ben en son 1 yıl once uctum. ve su an o ucagın ucreti 99@. blogta da anlattıgım uzere elimde butun belgeler var. ki bu adam bana bir anlasma imzalattı hiç birseyi ifsa etmeyecegime dair ve imzalamazsam paramı vermeyecegini soyleyerek tehdit etti. bu herseyi ortaya koyuyordur sanırım.

Ben oraya gittigimde 7 ay calısmadım ( egitimin 8 ayda bitmesi gerekiyordu bu arada ) ki bu oraya gitmemin egitim amaclı oldugunu ortaya koyar ve ben bu işe 60000@ para harcadım. 7 aydan sonrada donmek istedim ve paramı iade etmeyecegini soyledi donersem. Ben eminim kendimden. Gazetede, yazıstıgımız emaillerimde de kendsine hodri meydan dedim ama o benim yorum yapamayacagım bir mecrada kendini savunmadan beni kotulemeye calısıyor. tesekkurler hepinize.
  • krstshn  (28.10.12 20:56:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.