[]

İnsanlar ateşi kullanabildikten sonra mı bakterilere karşı bağışıklıklarını

yitirdiler? Yoksa, zaten buzul çağında oldukları için bakteriler avlanan hayvanlarda üreyemediklerinden dolayı zaten bakteri ve parazit oluşumu yoktu da o sebeple mi bağışıklık kazanmalarına sebep olabilecek bir durum yoktu? İnsanlığın, ateşi yemeklerini pişirme amaçlı kullandıktan sonra çiğ etlerde mevcut parazitlere karşı olan bağışıksızlığının sebebinin, yemekleri pişirme alışkanlığı olduğu söylenebilir mi?




 
Tamamen kendi görüşüm: Bence bir grup insan bir şekilde pişirmeyi buldu ve öyle yemeye başladı. Diğer gruplar pişirmeden yemeye devam etti ve sayıları azaldı. Doğal seçilim işte. Kıçımdan salladım.


  • vexations  (28.10.12 14:40:54) 
Böyle bir şeyin imkanı yok ateşi kullanmadan önce uzun yıllar türünün devamlılığını sağladı homo sapiens.


  • farabi  (28.10.12 14:43:37) 
o bakterilere karşı bağışıklıkları olup olmadığını bilmiyoruz ki. üreyebilecek kadar yaşamışlar ancak yaşam süresi bugüne göre çok çok kısaymış, kısa olmasının sebeplerinden biri de bu olabilir.
ayrıca insan vücudunda milyonlarca bakteri var simbiyoz olarak. sindirim ve daha başka bir çok işlevleri var, insanlar bakterilere karşı bağışıklıklarını yitirmiş değil.
buzul çağının bir etkisi olabilir, eskimoların da bağışıklık sistemleri zayıftır.
çiğ etlerdeki tenyalar falan pek bağışıklık kazanabilinecek şeyler gibi gelmiyor bana ya, gidip beyne falan yerleşiyorlar :/
  • meriadoc  (28.10.12 15:12:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.