[]

halısahada kesilmek

5-6 sene amatör olarak klüplerde futbol oynadım. futbolu bırakmamla yaklaşık aynı tarihlerde sigaraya başladım ve 9 senedir falan sigara kullanıyorum. Son 2 yıldır günde 2 paket gidiyor. Bayramdan bayrama memlekete geldikçe halı saha maçı yapıyoruz. dün yaptığımız maçta tam olarak 5 dakika koştuktan sonra bittim. Nefes alamaz duruma geldim. Bi önceki maçta bu süre 15 dakika falandı diye hatırlıyorum. Yakın zaman planlarım içerisinde sigarayı bırakmak var, kararlıyım. Sigarayı bırakıp belli bir kondisyon kazandıktan sonra eskisi gibi 60 dakika kesilmeden top oynamak mümkün olur mu? tecrübe eden var mı bunu?




 
olur neden olmasın önce sigarayı bırakırsın sonrada cardio antremanları ile kondisyonunu yükseltirsin.


  • lathspell  (28.10.12 14:27:13) 
abi bir de direk bi o sahaya bir bu sahaya koşmuşsundur. tempo çok yüksek olunca 5 dk'da kesilmişsindir. tempoyu yavaş yavaş artırsan 60 dakika çıkarırsın.
sigarayı bırak en azından 1 pakete, yarım pakete indir tabii...

  • duygusal pehlivan  (28.10.12 14:37:08) 
bugün yürüyüş yapayım dedim, belediyenin bir ilanı dikkatimi çekti, "koşabiliyorken koşun" diyordu.

bende bel fıtığı var, spor sakatlanması. spor hayatım bitti, basitinden koşamıyorum bile ve bunun için çok üzülüyorum. ama çözümü, geri dönüşü yok. bir şansım daha yok. senin yerinde olsam sigarayı hemen bırakır spor hayatımın eskisi gibi olması için kolları sıvardım. ne güzel şansın var. yakın zaman ne yahu :(
  • puc  (28.10.12 15:54:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.