[]

Duymayan kulağın MR raporunda her şey normal. Neden duymuyor la bu?

Selam Hipokrat çockları.

Sağ kulağım hiç duymuyor. Anne-baba ihmali, alışkanlık falan derken yeni gittim doktora. Gerçi daha önce de gitmiştim de bişey bulamamışlardı ben de ihmal etmiştim sonra.

Şimdi yeni bi mr çektirdim. MR raporunu doktora gösterdim ama pek siklemeden "kulakta bişi yok, bi işitme testi daha yapalım" dedi.

Mr raporu aşağıda. tahminleriniz nedir, neden duymayabilir bu kulak?

**
İnceleme,
-Aksiyal planda 3mm kesit kalınlığında SE tekniği ile T1 ağırlıklı,
-Coronal planda 3mm kesit kalınlığında SE tekniği ile T1 ağırlıklı,
-Coronal planda 3mm kesit kalınlığında FSE tekniği ile T2 ağırlıklı sekanslarla gerçekleştirilmiştir.

-Her iki serebellopontin köşe ve 7.-8. sinir çiftlerinin intra ve ekstra kanaliküler komponentleri simetrik izlenmektedir. Prepontin, serebellopontin sisternler açıktır.

-Serebellar hemisferler, medülla oblangata, pons ve mezansefalon morfoloji ve sinyal intensiteleri doğaldır. 4. ventrikül genişliği ve morfolojisi tabiidir.

-Bileteral iç kulak oluşumları ve sinyal intensiteleri tabii olarak izlenmiştir.

-İnceleme alanına giren supratentoriyal beyin parankiminde patolojik sinyal değişikliği izlenmemiştir.

-Bilateral hipokampusların boyut, form ve sinyal intensiteleri tabiidir.

-Bilateral lateral ventriküllerin ve 3. ventriküllerin boyutları tabiidir.

Çok küçük akustik schwannomların kontrastsız incelemelerin bu tür lezyonların varlığını ekarte etmeyebileceği akılda tutulmalıdır.

**

Var mı aklınıza gelen bir şey?

 
burda fıkır beyan eden olmazsa, doktorsitesi.com var ıstersen orda kbb'cilere sorabılırsın.


  • karton  (27.10.12 18:06:32) 
dönüştürme savunma mekanizması da olabilir.


  • uepuey  (27.10.12 18:20:37) 
MR zaten pek bişey vermez bu durumlarda.
İşitme testi yaptırmalısın.

  • i am what i am given  (28.10.12 00:31:30) 
kulağın psikolojik olaak duymadığını zannetmesi gibi bi durum sözkonusu olabilir mi? zira işitme testi esnasında kulağımın hemen arkasına kulaklık manyetiği gibi bişey takıp ses verdi ve gayet rahat duydum.


  • sakingitarist  (29.10.12 12:45:57) 
psikolojik olarak nefes alamadığını sanan insanlar var. ya da elinin kolunun kalkmadığını sananlar var. misal behzat amirim kolunu kaldıramadığını söylediğinde doktor psikolojktir demişti.

olabilir yani, bence doktora bunu da sor.
  • ikiekmekaldim  (30.10.12 10:05:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.