[]

Vejetaryen Beslenme ve Bebek Maması

Neredeyse vejetaryenliğimin 1. yılına giriyorum fakat hala bir düzene oturtabilmiş değilim. Çoğunlukla mantar tüketiyorum. Şu anlık süt ürünleri ve yumurta alıyorum fakat bunları da yakında keseceğim. Hayvansal besinlerde bulunan protein vb. kaynaklar hangi bitkilerde en çok bulunuyor? Ispanak ve baklagiller öne çıkıyor sanırım bunun için. Bildiğiniz bir vejetaryen beslenme üzerine internet kaynağı mevcut mu? Var olan Türkçe siteler yetersiz gibi.

Son olarak şu bebek mamasını ara öğün olarak tüketmek gereksiz mi? Bebelac meyveli ve sebzelisine baktım ve tadı güzel sayılır.


 
b12 gerek sana.


  • vexations  (27.10.12 18:20:12) 
  • pembegurba  (27.10.12 18:32:35) 
çoğunlukla mantar tüketmene gerek yok. mantar'ın en büyük özelliği ve önemi çabuk hazırlanışı.
önerebileceğim yoğun protein kaynakları: tofu, yemişler (kavrulmamış tabii ki) ve kinoa ve baklagiller. baklagileri filizlendirmek basittir. besin değerleri kat kat artar bu şekilde tüketirsen. 1 yıldır vegan'ım. protein eksikliği çekmiyoruz kolay kolay. bence çok üstünde durma. bi şeylerin yolunda gitmediğini hissediyorsan, bu protein eksikliği değildir diye düşünüyorum.
bebek mamasını tüketmen de gereksiz, evet.
  • jalapeno  (27.10.12 18:37:54 ~ 18:44:16) 
@jalapeno, baklagilleri filizlendirmekten kastın nedir, anlayamadım. Bir de bu aralar saçlarımın dökülmesinde bir artış var. Genetik olmadığını bildiğimden bunu beslenme biçimine bağlıyorum. Kan tahlili yaptırmaktan da çekiniyorum çünkü o mikroskopta incelenen kandan dört tüp alınması beni şüpheye itiyor.

Bir de vegan olarak bal dahi tüketmeyen birisi misin?
  • berat1058  (27.10.12 18:59:41) 
@berat1058, filizlendirme işlemi baklagillerle sınırlı değil, eksik yazmışım.
çiğ tüketebileceksin filizlendirdiğinde. canlı besin yemiş olacaksın. pişmiş mercimekten aldığın proteinin kat kat fazlasını alacaksın.
baklagillerle başlayacaksan filizlendirme işlemine, organik veya yeni mahsül olmasına dikkat et. filizlenemeden bozulabiliyor aksi taktirde.
en çabuk filizlenen, maş fasülyesidir. istanbul'da isen kolay temin edersin.

bal tüketmiyorum.
  • jalapeno  (27.10.12 19:15:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.