[]

TTnet bağlantı sorunu / SNR marjı

arkadaşlar durum şu: haziran ayına kadar 7-8 mbit arası bağlantıyı kusursuz bir şekilde alıyordum. modemdeki SNR marjım hep yükseklerdeydi (30 - 40 civarlarında)

nolduysa, haziran ayındaki bir bakımdan sonra oldu. 6-7 saat internet ve telefonum gitti. geldiğinde ise artık SNR marjım, 2mbitten yüksek hız aldığım takdirde 10'un altına düşüyordu.

şuan 2mbit internet alıyorum ve ona rağmen snr marjım 16 (sınırlarda yani).

bana bu işin teknik kısmı hakkında bilgi verir misini? bunlar ne yapmış olabilir SNR marjımı bu kadar düşürmek için? nasıl düzeltilebilir? btk'ya falan şikayet yazısı yazacağım, teknik muhabbetlerden bahsetmek için neler yazayım ne yapayım?

çünkü kedi elleriyle bozdular. ben 4 sene boyunca hiç problemsiz 8mbit hızımı alıyordum. bir anda hat kalitemi düşürdüler her ne yaptılarsa.

 
onun ne demek olduğunu bilmiyorum açıkçası :S evimiz müstakil olduğu için, en azından hattın bizim tarafımızdaki kısmına müdahale etmişlerse, biz bilirdik. çünkü evin içinde yapmaları gerekiyor. ama evin içinde bir müdahale olmadı açıkçası.


bu arada; odama kadar gelen internet hattı (ki kalın ve siyah bir kablo), odamın içinde başka bir kabloyla birleşip modeme gidiyor (malum, o kablonun ucunda ethernet yok, biz de ek yapıyoruz mecburen). bununla da bir ilgisi olduğunu sanmıyorum çünkü uzun süredir böyle kullanıyorduk zaten.
  • kameramotor  (27.10.12 14:55:37) 
ttnet desteği arayıp, arıza kaydı oluşturduğunuzda bu bilgileri onlara verseniz bence daha iyi olur?

Ya da bir çılgınlık yapıp bölgenizdeki telekom santralinin numarasını öğrenin, orada teknik taraftaki amcalardan birine anlatın bu durumu hiç arıza kaydıyla uğraşmadan, belki onlar daha detaylı bilgi verebilirler
  • bonjurkes  (27.10.12 15:02:00) 
kanka ttnet desteği falan tabi ki aradım. ama modem aç kapadan başka bildikleri şey yok. en az 5 kere arıza kaydı da yaptım.

teknik servisten en son aradılar "santrale uzaksın bu kadar verebilioz" dediler, santrale uzaksam 4 yıldır uzağım ne konuşuyosun sen ya falan diye kavgalar ettim cart curt.
  • kameramotor  (27.10.12 15:07:21) 
7,8mb bağlatının 2mb a düştüğünü anlatan @TTNETdestek'li tweet at, senden iletişim bilgilerini istiyolar bazen biraz daha eğitimli birileri seni arıyor onlara ısrarla önceden 7mb le bağlandığını gene 7mb istediğini söyle...

Sorunun çözülmesse tweetle rarhatsız etmeye devam et, senin hızının 7mb den 2mb düşmesi ve senin bunu kabullenmen adamların işine geliyor,ben zırlaya zırlaya alt yapı iyeliştirme çalışmasından sonra 1mb'e düşen bağlantıyı tekrar 4mb çıkarttırdım. Banada ilk başta santrala uzaksın diye zarf attılar :)
  • Sir Anthony Hopkins  (27.10.12 19:33:20) 
bağlantımı 6mbit bile veriyorlar. sorun o değil.
snr marjım düşük olduğu için 2 yerine 3mbit bile alsam internetim 5 dakikada bir kopmaya başlıyor. çünkü yaptıkları bakım yüzünden hat kalitem düştü.

  • kameramotor  (27.10.12 19:38:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.