[]

okulu bırakmak

ben istanbulda mühendislik okuyorum.ama derslerle alakam yok.şimdiden okulun uzayacağı da kesinleşti. kısacası kafam basmıyor yani. ailemin zoruyla yazmıştım bir de.
şimdi ben diyorum ki sınavlara tekrar gireyim lakin bir tarafım yemiyor. dershaneye filan gitmeden olur mu bu işler? bir de 2 sene kaybetmiş de olacağım sonuçta.
artık sayısal değil tm'den bir bölüme girerim diyorum.idealim filan yok sadece mutlu olacağım yerde olmak istiyorum.
yani sizce okulu bırakmak aptallık mı olur? kendi kendime hazırlansam kazanabilir miyim?

 
Erciyes Üniversitesi mühendislik okuyordum bende. Aynen aile zoruyla devam ettim. İlk sene 9 dersin hepsinden kaldım. O yaz sınava girmiştim Erciyes işletme kazandım lakin bizimkiler izin vermedi mühendisliğe devam ettim istemeye istemeye ama zorlada bi yere kadar uzadıkça uzadı okul 6. Sene oldu ben hala ikinci sınıfın derslerini alıyorum baktım olmayacak bıraktım istediğim bir yer okumaya karar verdim. Bıraktığımı da sonra söyledim bir müddet konuşmadılar ama sonra hersey yoluna giriyor elbet.
Dersanesiz olur mu bilmiyorum ben kazanmıştım çalışırsan seninde olur eminim ama lütfen çabuk karar ver zaman geçtikçe daha da zor karar verebiliyorsun ben 6. senede artık gözümü karartmistim ama sen o kadar geç kalma. Bırakacaksan biran önce karar ver e uygula.

  • spica  (27.10.12 14:16:21) 
arkadaşım memnun olmadığı bölümden dolayı tekrar hazırlanmaya karar verdi ve dersaneye de gitmedi, internetteki videolu anlatımlarla çalıştı hep. derecesini yükseltti istediği yere gitti.


  • jedilance  (27.10.12 14:20:18) 
2 sene kaybetmek problem değil de sınavı kazanmak sıkıntı olabilir.lise sonlar 7/24 kasıyor.evet fen'e göre tm daha kolay ancak sözel derslere kafası basmayan insan hiçbir yer kazanamaz; LYS edebiyat filan çok fazla ezber istiyor.

bir de hayatın insana ne getireceği pek belli olmuyor,öyle ya da böyle sistem senden çok çalışıp az kazanmanı istiyor; 'para benim için önemli değil,önemli olan mutlu olmam' diyen kişiyi sonuna kadar desteklerim ancak bir süre sonra aynı kişi 'abi para olmadan mutluluk olmuyor' diyebiliyor.fen bölümlerinin para getirisi tm bölümlerine göre genellikle daha iyi.psikoloji,işletme,pdr vs. iyi üniversitede okumayınca üstüne bir de şanssızsanız hiç bir işe yaramıyor.
  • nodrap  (27.10.12 14:28:43) 
Tm den hazırlanacaksan dershaneye gerek yok...edebiyat ve coğrafya için 2-3 tane konu anlatımlı kitap al.Bu kitaplardan sadece 1 tanesini ezberler gibi çalış,diğer kitapları da eksik taramak için kullan.

Matematik ve geometride yardıma ihtiyacın olabilir bunu da ya özel dersle halledeceksin ya da matematiği iyi olan bir arkadaşına yapamadıgın soruları soracaksın
  • soljenitsin  (27.10.12 14:53:00) 
bak ben 5 senelik bolumu 7 senede bitirdim aynı sebeplerden. 7 sene kaybetmektense 2 sene kaybetmek yegdir die dusunuyorum. istedigin seyi yap kesinlikle.


  • heyamo  (27.10.12 14:54:16) 
arkadaş 3. snıftayken itü makina yı bıraktı boun iktisat a gitti. dersaneye de gitmedi evde takıldı kafasına göre. şimdi keyfi de yerinde


  • merkezefendi  (27.10.12 14:57:34) 
yani matematik ve fizik ağırlığı olmayan bi bölüm olsun istiyorum. lisede alan seçimi zamanı eşit ağırlık seçeyim demiştim ben. sonra insanların sen yaparsın gazına geldim sayısalcı oldum mesela.artık hayatıma dair kararları kendim almak istiyorum.aileme bağımlılığımı da azaltmak istiyorum bu yüzden.işe filan girmeyi de düşünüyorum bi yandan.ama her şeyi bi anda bu kadar değiştirecek olmam korkutuyor beni.


  • 2103  (27.10.12 15:21:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.