[]

yabancı dil sevdalilari!!

Kısa kesiyorum,
Eşim ingilizce, ben de ingilizce harici bir dile girmek istiyoruz (ingilizce biliyorum)

1- hangi yabanci dile gonul vermeliyim (dis ticaretle ilgileniyorum)

2- ingilizce ve diger dil icin dil kursu onerileriniz nedir? (Bakirkoy civari tercih sebebidir)

Yardimci olursaniz sevinirim. Simdiden tesekkurler.

 
1-hangi yabancı dil sana ilgi çekici geliyorsa ona yönelmelisin. burda yazılan şuna yönel buna yönel diyenlere bakma. en işine yarayacak olanları rusca, farsca ve fransızcadır.

2- ToT
  • naw man fuck that  (27.10.12 14:26:24) 
rusça fransızca (farsça ? hı ? ) vs vs'yi ticaret hayatında kullanıp verim almak için, ortalama bir rusa "of be harikasın ingilizce konuşacağımıza rusça konuşuyorsun benimle, bana benim dilimden hitap ettin, özüme indin, ruhumu okudun artık senden başkası ile iş yapmam" dedirtmek için kaç sene emek harcamanız lazım ?

tekrar edeyim, konu rusça fransızca bir iki selam merhaba değil, konu bu dillerle ticaret yapmak.

bazen 2 türk türkçe konuşurken adamla ticaret yaparken insan geriliyor, anlaşamıyor.

bizzat örneklerim var sıfırdan rusça fransızca için yıllarca kasıp da hala iki lafı bir araya getiremeyen.

bence onca emeği tekrar ingilizceye harcayın ve 10 kat karşılığını alın.

türk insanının rusça fransızca (farsça hı ?) gibi dilleri ticaret hayatında sihirli dokunuş muhteşem icat süper olay sanması da ayrı olay.

ha nedir rusça bir merhaba demek ticaret hayatında kapıları açacaksa gidin öğrenin madem.
  • ayemverihat  (27.10.12 14:40:27) 
ingilizce bilene almanca kolay geliyor. bence almancaya başla hem fransızcaya ispanyolca italyanca rusçaya nazaran daha kolay


  • merkezefendi  (27.10.12 14:58:46) 
ingilizce bilene almanca kolay gelmez de, almanca bilene ingilizce kolay gelir.
zira almanca ingilizceden kat kat daha zor bir dildir.

ha tabii gidip orada konuşmayı öğrenmekten bahsetmiyorum.
dilbilgisiyle, edebiyatıyla vb. öğrenmekten bahsediyorum.

yani "dil bilmek" kavramının sizin için ne ifade ettiği çok önemli.

aynı şey her yabancı dil için geçerli.
  • blatta hiberna  (27.10.12 15:06:45) 
o zaman şöyle düzelteyim, ingilizce bilene almanca diğer dillere nazaran daha kolay gelir.


  • merkezefendi  (27.10.12 15:09:29) 
konu dış ticaretse rusça çok işe yarar diye düşünüyorum. hem baya sarıyor, garip bi dil.


  • seriouslysleepy  (27.10.12 15:14:15) 
1. soru için konuşuyorum; dış ticaret için fransızca geçerli bir dil, sadece fransa ile değil sömürgeleriyle de rahat iletişim kurarsınız, cezayir falan iyi pazarlar.

ama ben özellikle ispanyolca öğrenmenizi tavsiye ederim. popülasyona bakarsanız, ulaşabileceğiniz ülkeler çok fazla ve kalabalık (aşağı yukarı tüm latin amerika, ispanya, meksika, amerika'da da ispanyolca bilen büyük bir kesim var). önümüzdeki 20 yıl içerisinde amerika'da anadili ispanyolca olanların sayısı amerikan ingilizcesi olanları geçecekmiş.

yaptığınız işe de bağlı tabii ki. mesela ben gıda makineleri satıyorum, daha çok un değirmenlerinde kullanılan makineler. dolayısıyla arapça bilsem benim için büyük şans olurdu, katığın bol olmadığı yerlerde ekmek ve dolayısıyla un önem kazanır, afrika'da da genelde insanların yabancı dili arapça'dır. yine de ispanyolca öğrenmeye çalışıyorum, çünkü latin amerika'da ekonomi çok kötü, isim yapmış avrupa makineleri yerine daha mütevazı fiyatlara bizim makineleri tercih ediyorlar, ayrıca benim ürün gamım oradaki tarımsal faaliyetlere çok uygun.
  • sister blister  (28.10.12 00:26:02 ~ 00:26:18) 
dilforum adlı komedi sitesinde de vardır böyle tavsiyeler.

"ispanyolca dünya dili" "farsça süper oğlum" "korece bilmeyeni adamdan saymamak lazım" "çince dünyanın anasını ağlatıyor"

1. hem bu dillerin işlevinin sıfır olduğunu (bu dilleri konuşan YOK demiyorum işlevi sıfır. yani pizza yapmak için italyanca sumo güreşi için japonca öğrenmek gibi)

2. hem de kursu az pratiği zor filmi az şarkısı az vs vs. unutmanız kesin.

3. bu var mesela: www.zaytung.com

4. fransızca almanca rusça kursa giden heves eden ispanyolca takılan milyon insan gördüm de 2 lafı bir araya getirebilen göremedim. ben bunu dile saygımdan dolayı yazıyorum yoksa amacınız "merhaba selam" demekse 10 dil öğrenin ziyan değil.

5. anlamayanlar için tekrar edeyim, iki ülkenin ticareti ayrıdır, o iki ülkenin o dili arasında kullanması veya o dilin o ticarette etkili olması ayrıdır.

6. ve yine yukarda yazdığım gibi, bir iranlıya rusa ispanyola "lan bizim adam var kjswbdlkjfdlkj adında bir türk, adam bizim dilin anasını ağlatmış, siktiret ingilizce aracılığı ile ticaret yapanları ben bu adamdan şaşma be" dedirtin, yıllarınızı harcayın, ilk önce ben tebrik edicem.

7. zaten bu korece fince farsça vs vs türkiye'de çok değerli ve süper ve o nedenle iş ilanlarında 7-8 sonuç ancak çıkıyor. bunun da hemen hepsi "ingilizce yanında bu dili de bilse iyi olur" tadında ilanlar.

8. amacınız antalya'da dönerci açıp ruslara "merhaba abi gel buyur" demekse zaten sorun yok da ticarette kullanacaksanız diye diyorum. sıkıldım aynı lafı anlatmaktan. daha da çarpıcı örnekler verirdim de kolay gelsin.
  • ayemverihat  (28.10.12 04:08:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.