[]

Peynir zeytine alternatif, kahvaltiya pisirmelikler

malum kahvaltikliklar disinda, pisirilerek hazirlanan ve kahvaltida yenen yiyecekler yoreye gore de cok farkli, degisik ve ilginc seyler olabiliyor. arada kahvaltiya farkli bir soluk katmak istesek neler yapilabilir? onerinin yanina kisaca da tarifini yazarsak ne guzel olur.
aklima gelenlerden:

1. kuru domates kizartmasi: kurutulmus domatesleri tavaya koy, ustunu kaplayacak kadar su ekle. icine de azcik yag. su bitince yagda kizarirlar, kizarinca da istege bagli nane ekleyerek luplet.

2. patatesli yumurta: kup patataesi kizart, pisir, sonra yumurta ekle.

 
yine peynir ama (bkz: hellim)
bu güne kadar hep yiyen tarafta olduğumdan tarif veremiycem. ama azıcık kızartılıyor sonra lüpletiyorsun gibi gelmişti bana.

patates tarifinde yumurtayı çıkartıp yerine bol kaşar koyarsan da olur
ayrıca kafana göre şekillendirebileceğin bir krep gerçeği de var.
  • tai  (11.12.08 11:35:08 ~ 11:38:05) 
- domatesli biberli peynirli yemeğimsi: domates, zeytinyağı, sivribiber, beyaz peynir, yumurta bir kapta karıştırılır. bu karışım ekmek dilimlerinin üzerine yayılır. sonra fırına verilir, 15 dk. pişirilir. afiyetle yenilir.
- yumurtalı ekmek: bayat ekmekler ymurtaya bulanır ve kızartılır.
- leyla: tost ekmeğinin içine nutella ve muz konur. tost makinasında bastırılır.
  • miss antartika  (11.12.08 11:41:05) 
(bkz: pişi)
(bkz: krep)
(bkz: pancake)

1. olarak söylediğiniz geliştirebilir ayrıca. sarımsak, sucuk, yumurta, biber eklenebilir.
  • dambil  (11.12.08 11:53:27) 
  • sui  (11.12.08 12:29:29) 
- fukara sucuğu: salça, ceviz, kimyon, zeytinyağı, sarımsak karıştırılır. ekmeğin üzerine sürülür.
- yumurtalı kısır: bilinen kısır yapılır fakat içine sebze namına bir şey koyulmaz. sade ıslak salçalı bulgur üzerine karıştırılarak pişirilen yumurta eklenir.

  • miss antartika  (11.12.08 13:07:48) 
trabzon'da kahvaltıda kuymak yiyiyorlar misal, ohş


  • sharpenter  (11.12.08 17:35:19) 
biz genelde rendelenmiş patatesleri çok az yağda pişiriyoruz. az yağ dediğim de gözleme yaparkenki kadar az. kırmızı bir görünüm almaya başladıklarında da rendelenmiş kaşarları atıyoruz üzerlerine ve kekik ve tuz...
enfes oluyor, hafif de.

  • sharon and hope  (11.12.08 18:42:49) 
küçük ince kabuklu patatesleri haşlayın. sonra bikaç parçaya bölün. üstüne istediğiniz baharatları ekleyin. (ben pul biber, kekik, tuz, karabiber, kıyılmış taze fesleğen ve bazen biberiye koyuyorum)Zeytinyağı döküp iyice karıştırın. Fırına verip biraz üstlerini kızartın. Çıkınca aralarına bikaç tane haşlanmış, dörde gölünmüş katı yumurta koyun. Patateslerin üstü çıtır, içi yumuşak oluyo. Yumurtayla da güzel gidiyo bence. Ben kahvaltıya misafirim olduğunda yaparım genelde.


  • cereal killer  (12.12.08 12:58:50) 
küp kızarmış patatese yumurta kırılıp üzerine nane-pulbiber

biber kızartılıp üzerine küp-rende domates üzeri yumurta (menemen)

ekmek üzerine tereyağ veya zeytinyağı sürülüp üzerine domates/salça, en son kaşar veya kaşar/pastırma-salam...
  • tedirginlik hucresi  (16.05.11 03:55:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.