[]

Hangi JDK?

Java'ya başlıyorum. Okulda hem eclipse hem de Netbeans ile çalışacağız. eclipse de sıkıntı yok da Netbeans in hangisini indireceğiz. Ben bi kere kurayım bir daha beni uğraştırmasıncı biriyim. Office i bile tümünü bilgisayarımdan çalıştır diyorum o derece. Ona göre siz bir öneriverin, SE mi EE mi kurmalıyım? Oracle ın sitesi zaten kafamı iyice karıştırdı. Ne oladuğundan haberimin olmadığı 50000 tane indirme seçeneği var. Hangisi bir el atıverin.

Bu sayfadaki seçeneklerde sağdaki iki seçenek var gibi:
www.oracle.com

Bir de burdakiler var:
www.oracle.com

Bir de bunun java 6, java 7 olayı var şimdi, ooof of. Başlaması bile bu kadar uğraştırıyorsa...

 
kısaca açıklayayım java se (standart edition) senin ihtiyacın olan şey (enterprise edition) ee daha çok kurumsal uygulamalar web servisleri geliştirenler için. jdk jre farkına gelince java bildiğin gibi sanal bir makina üzerinde çalışıyor jre bu sanal makina oluyor yani yazılmış java kodlarını çalıştıran şey, jdk ise kod yazanların ihtiyaç duydukları derleyici, kütüphane falan filan. şuan piyasada ve muhtemelen okulundaki tüm kaynaklar java 7 üzerinedir diye tahmin ediyorum.

toparlamak gerekirse, java se - jdk 7 ve jre7'ya sahip olman gerek jdk jre'yi de kapsıyor diye biliyorum. zaten bilgisayarında muhtemelen kuruludur jre.
  • ne gerek var ki  (25.10.12 23:13:53) 
direk şunu indirin keser şimdilik sizi. www.oracle.com

Olur da ileri seviye işlere girmeye kalkarsanız ve bir şey yüklemeniz gerekirse zaten konuya sahip olduğunuzdan ne gerektiğini bulursunuz.

Komple her şeyi indirip kurayım yaklaşımı çok iyi olmayabilir bu bağlamda..
  • natnan  (26.10.12 01:02:17 ~ 01:03:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.