[]

Ders Calismak Icin Kendinizi Nasil Motive Ediyorsunuz?

2 haftadir her sabah uyandigimda 'bugun biraz ders calisayim' diyorum,bir turlu baslayamiyorum.'Neyse yarin calisirim' artik diye diye 2 haftayi gecistirdim.Hayir,oncesinde bir muddet gayet guzel calismistim.Simdi dersi dusununce basima agrilar giriyor.Oturup calismam lazim.Sinavlarim yaklasiyor,konular birikiyor.Siz boyle durumlarda napiyorsunuz?

Edit:Bakin simdi de oturup calisacagima burada duyurulari okuyup,size 'nasil ders calisayim?' diye soruyorum.


 
basit ama etkili bir tavsiye vereyim: eşyaların yerini değiştir.


  • helios  (25.10.12 22:33:28) 
kendi adıma beni en çok engelleyen şey internet oluyor, o yüzden ders çalışmam gerektiği zaman bilgisayarı bir kenara atıyorum. bilgisayar gerekiyorsa da okulun bilgisayarlarında çalışıyorum, kendi bilgisayarım olmayınca derse daha çok odaklanabiliyorum. siz de sizin dikkatinizi neyin dağıttığını tespit ederseniz daha kolay çözüm bulabilirsiniz.


  • fotrsapka  (25.10.12 22:41:16) 
bu dersi ne kadar muhteşem çalışabileceğimi düşünüyorum. çalıştığımda da çok işime yarayacağını falan.


  • kameramotor  (25.10.12 22:43:03) 
Kütüphanye gidiyorum. Odada dursam önümde bilgisayar olacak ve kendime engel olamayacağımı bbildiğim için kütüphaneye gidiyorum. KÜtüphanede herkesin çalışıyor olması beni motive ediyor ve çalışıyor buluyorum kendimi...


  • yatagants  (25.10.12 23:25:05) 
çalışmaya "başlıyorum".

başladıktan sonra gerisi geliyor bende. ama başlayabilirsen işte... başlama süreci 10 dakika. 10 dakika hiç durmadan çalışabilirsem devamı geliyor. sonra ara verdiğinde yine tek sorun tekrar "başlayabilmek."

ip ucu : o bilgisayar kapanacak. "sözlük mözlük olarak kullanıyorum ben bilgisayarı yeaaa" deme arkadaşım. gerekirse git 100000 sayfalık sözlük al eline ama o bilgisayarı kapat gözünü seveyim. ya da illa word belgesinde falan çalışacaksan modemin fişini çek.
  • yule  (26.10.12 00:11:03) 
kütüphane +1
yapacak baska bir sey olmamasi gerekiyor. yoksa evde bilgisayar bir acildi mi kapanmiyor. yorup calisacak kafa da birakmiyor.

baska bir motivasyon cesidi de yapilacaklar listesi cikartik tiklemek. acayip haz veriyor.

en etkilisi ise hep sinavin notlarinin aciklandigi ani hayal etmek oldu. sonuclar aciklanmis ve ben gecmisim. o an hedefim oluyor, motivasyon cosuyor.
  • burfak  (26.10.12 13:40:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.