[]

Brezilya seyahati

Selam,
Pazar gunu Brezilya'ya gidiyorum. Nedeni hakkinda hala hicbir fikrim yok.

Sao paulo'ya inecegim, uc gunun ardindan rio de janeiro'ya gecmek gibi bir niyetim var.

Yakin zamanda brezilya'da bulunanlar ya da konu ile ilgili bilgi sahibi olanlar bi el atarlarsa super olur. Kafamda deli sorular:

- ulkede doviz kullanimi yasakmis sanirim. ne yani abd dolarini reel'e cevirrmeyecek miyim? gitmeden havalimaninda mi cozmeli para isini?
- brezilya icerisinde seyahat icin (sao paulo - rio) ucak mi kullanmali yoksa karayolu mu?
- tek kelime ispanyolca ya da portekizce bilmiyorum, ingilizce ile bir hafta hayatta kalabilir miyim?
- tehlike? evet tehlikeli ama gidip gelen cogu kisinin yorumu "istanbul kadar" seklinde. Oyle mi?
- gitmisken yuzer miyim?
- rio ve sao paulo'nun gorulesi yerleri nereler?
- rio'daki isa heykeli ne kadar ulasilabilir?

Tesekkurler!

 
Brezilyalı bir tanıdığıma sordum:

-Ülke içinde dolar kabul eden çok az yer varmış, en iyisi onların parasını kullanmakmış. Alışveriş merkezlerinde bir sürü döviz bürosu varmış.
-O kadar da uzak değil, isterse uçak isterse karayolu kullansın. Ama uçak fiyatları son zamanlarda arttı(neden bilmem). Uçakla 40 dakika, otobüs kullanırsa yaklaşık 6 saat sürer dedi.
-Biraz karışık diyor, Brezilyalı olmadığını anlarlarsa, dükkanlarda fiyatlar iki üç katına çıkabilirmiş. Dikkat etsin diyor.
-Portekizce bilmiyorsa, turistlerin olduğu yerlerde kalması daha mantıklı çünkü turist olmayan yerde İngilizce bilen insan çok çok azdır dedi. Tabii güvenlik için merkezi yerlerde kalmak daha mantıklıymış. Çünkü şehirlerde çok fakir kısımlar varmış ve soyarlar dikkat etsin diyor.
-Yüzmek istiyorsa, Rio en iyisidir. Hala yazdalarmış ama hava sürekli sıcak olacak diye bir şey yok. Yağmur da yağabilir ama yüzer çok büyük ihtimalle, neden yüzemesin. Sao Paulo'da da çok güzel sahiller varmış ama çok ünlü değiller o yüzden Rio'da yüzmek daha iyi olur onun için dedi.
-İsa Heykeli'ni görmek çok kolay. En yüksek dağlardan birindeymiş ama eğer görmek isterse bir sürü merdiven tırmanması gerekiyor. Veya bi şeyle çıkabilirmişsin, ne olduğunu anlamadım tam. Para ödemen gerekiyormuş yalnız, sana kalmış.

Ve iyi yolculuklar diliyoruz!
  • pauldude  (25.10.12 22:25:39 ~ 22:26:47) 
-sehiricinde paranı bozdurabilirsin.en kotu ihtimal kaldıgın otel yardımcı olur.
-karayolu kullan.backpacker guide lara bakarsan yolda keyifli duraklar var.
- ingilizce ile hayatta kalırsın sorun yok
-turist ne arar la hacıhusrev de.
-rio icin ipenama da yuzersin.cok guzel plaajlar var.
-verdiğin sureler cok kısa o yuzden turist haritalarına bak belli baslı yerlere
gidebilirsin
-corcovado turları diye bak ya da cok ugrasma otelden cıkınca bin taksiye git.cok bi para yazmıyorlar.butce kısıtlıysa trenle ulasım olması lazım.
  • cizgilipijama  (25.10.12 23:15:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.