[]

özel sektörden akademisyenliğe

selam gençlik,

özellikle başlıktaki geçişi yapmış olan varsa aranızda ya da direkt akademisyen olan; fikrinize ihtiyacım var;

şu kardeşiniz özel sektörde fena sayılmayacak bir gelirle, yoğun stres altında ve yarınından emin olmadan çalışmakta.kazandığı para dışında manevi tatminden de oldukça uzak olması nedeniyle mutlu olmayı sağlayacak bir faktör yok maalesef. bir nevi para biriktirmek için katlanma durumu söz konusu.

diğer yandan tezli yüksek lisans mezuniyeti ve yüksek lisans sırasında alınan keyif var. aradan 3-4 yıl geçmiş olmasına rağmen aklımın bir köşesinde akademisyenlik var. tabii kadro bulursak vs.

haliyle zor bir karar. bir yanda yaklaşık 7 yıllık bir özel sektör tecrübesi, yükselip çılgın paralar kazanma ihtimali ve yeterli parayı yapıp sistemin dışına siktr olup gitme hayali, diğer yanda yaşanan stres, tatminsizlik ve geçip giden hayata karşılık stresten kurtulma, özgürlük, çalışmalar sonucu elde edilebilecek manevi tatmin ama daha az kazanç...

böyle bir geçişi yaparsam neyle karşılacağım, fikirleriniz nedir? bi el atıverin hadi.

teşekkürler şimdiden.

 
Oncelikli olarak kesin kararini vermen ve uzun sureli motive olan lazim. Birikmis paran olmali (arastirma gorevlisi olabilirsen eger 1-1.5K civari gelirin olacak). Seni kabul edecek ve beraber calisacak hoca bulman lazim. Bir ozel sektor projesi bulup daha baslangicta universitede ilgili bir hocaya doktora tezi olarak onermek uygun olabilir.


  • irobotist  (25.10.12 21:35:01) 
"ben özel sektörü bırakıyorum, akademisyen olacağım" diyorsun da akademisyenlik özellikle de kadrolu olmak çok zor ki hocam. hiç takip ettiniz mi yök'ün sitesindeki güdümlü füze gibi adrese nokta atış ilanlarını? özel sektörde çekeceğiniz stresi, sıkıntıyı akademisyen olmaya çalışırken yaşayacaksınız. eğer yüksek lisansınız varsa doktora sonrası ( en az 4 yıl) bu iş çok daha kolay olur tabi. ama araştırma görevlisi olarak başlarım derseniz yüksek lisans sırasında hocalarla aranızın çok iyi olması gerekiyor. ama emin olun sadece bu yetmiyor.

bu arada akademisyenlik de stressiz değil. daha detaylı konuşmak istersen mesajlaşırız.
- yüksek lisans terk birinin itirafları, bölüm 3 :)

böyle bir geçiş yaparsan yine stres, yine aşırı tempolu bir hayat yaşarsın. eğer kararlıysan ister atom mühendisi ol, ister aşk dili ve edebiyatı mezunu, her alanın ve her uzmanlığın akademisyenlik için tartışmasız en geçerli sınavı olan ALES ve ÜDS/KPDS hazırlanmaya başla şimdiden :))
  • schizophrenia  (26.10.12 00:09:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.