[]

asus eee'ye yeni ram taksam garanti bozulur mu

evet sorum bu. ram takmak garantiyi bozuyor mu?
bozuyorsa,garantiyi bozdurmadan ram taktırabilmek mümkün mü,ne bileyim mesela asus'un türkiye yetkilisi falan vardır.onlara götürüp taktırsam..
teşekkürler


 
asus eee nin normal laptoplardan garanti konusunda bir farkı olmayacağını düşünüyorum. ram taktırmadan önce ben de sormuştum bu soruyu ama öyle bir şeyin söz konusu olmayacağını söylediler. yani tak ram ini bak keyfine.


  • rentts  (10.12.08 18:13:17) 
@want2die
dostum niye bozulsun eğer adam sana bi mal satıp atıyorum bu mal 4 gb a kadar ram destekler derse, bu ne demek? ram i arttırmana imkan tanıyorum demek. tabi şu da var uyumsuz bir ram i alıp takmamalısınız sonra bişi olursa tabi ki garanti kapsamı dışında kalır. yani aynı frekansta bir ram alıp gayet güzel kullanılabilir.

  • rentts  (10.12.08 18:15:05) 
he ayrıca tut ki ram taktın ve bozuldu bişi oldu. çıkarttır ram i herhangi bir teknik serviste sonra da al götür asus a durup dururken bozuldu de hep onlar mı bizi si.ecek çok afedersin. ancak ram in takılacağı kapağın vidalarını zedelemeden açılıp kapanması lazım yoksa teknik servis o vidalara bakıp daha önce içinin açıldğını anlıyor.


  • rentts  (10.12.08 18:18:11 ~ 18:19:17) 
bizim arkadaşta vardı asus f3jc gibi bi modeli vardı ama neydi hatırlamıyorum. mail attı asus'a, bir şey olmaz demişler sonra gitti mediamarkt'a taktırttı yeni rami. istersen önce sor ona göre bakarsın.


  • sanal uyku  (10.12.08 18:26:51) 
@sanal uyku, asus'a mail attım."ram'ı kendiniz değiştirebilirsiniz.garantiyi bozmaz" diye bir mail geldi.internetten de okudum.asus resmi açıklama yapmış, "ram değişimi garantiyi bozmuyor" diye ama malum burası türkiye.yetkili satıcıya söylesem "bize öyle bir bilgi gelmedi" derler herhalde.neyse millet değiştirdiğine göre, ben de değiştirebilirim herhalde.herkese teşekkür.


  • marcelorios  (10.12.08 18:31:52) 
Laptopun altına baktım şimdi, iki tane açılabilir kapak var vidalı. Biri ortada harddisk ve ramlere ulaşım için. Diğeri de köşeye doğru (sanırım işlemci falan olsa gerek) onun üzerinde garanti etiketi var. Ram ve harddiski kapsayan alan serbest. Başta bana da garanti bozulur gibi gelmişti ama mantıklı düşününce, bozulmaz yahu. 2 sene hiç mi upgrade etmiyceksin bilgisayarı.


  • neronas  (10.12.08 22:02:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.