[]

e-mail adreslerini tek bir adresten yönetme

selamlar duyuru ahalisi,

halihazırda etkin olarak kullandığım iki mail adresim var, biri gmail diğeri de okulumdan aldığım mail adresi. okul mail adresini yalnızca okul işlerinde değil, birkaç diğer hesabım için de kullanıyorum (facebook, twitter falan).

fakat gmail adresim çok sakat, neredeyse ergen nicki denilebilecek bir isimle alınmış durumda, şöyle doğru düzgün yeni bir gmail hesabı almak istiyorum, ama bunun yanında hem okul maillerimi, hem de şu anki gmail hesabımdaki mailleri falan hepsini bu tek yeni gmail hesabımdan yönetmek istiyorum. bu hesap benim her şeyim olacak yani.

ha bir de, bu yeni gmail hesabımı kullanarak eski gmail hesabımla sahip olduğum google servislerini (blogger, google+, documents, groups falan) kullanabilir miyim?

thunderbird diye bir şey duydum, sizce bunu yapabilir miyim bununla? ne önerirsiniz? çok teşekkürler.

 
yandex'ten bir mail aldım ben ad soyad şeklinde, eski gmail hesaplarımı da ona yönlendirdim, bir sıkıntı çıkarmadı şimdiye kadar.


  • cedricvolokin  (25.10.12 01:41:29) 
thunderbird vs gerek yok açıkçası.

gmail'in account import etme özelliği var, eğer okul mailiniz pop3 ya da imap4 destekliyorsa gmail import edecektir. eski gmail accountunuzu da bu şekilde aktarabilirsiniz. ve sonrasında da forward edersiniz yeni maillerinizi.
  • cevab veremedi  (25.10.12 01:43:22) 
thunderbird'le de olur, thunderbird'e gerek olmadan direkt gmail arayüzünden de olur. ayarlarda mail forwarding gibi bir şey var, oradan yapılıyor.


  • galadnikov  (25.10.12 01:44:16) 
gmail birden fazla hesap da destekliyor (aynı anda hesap açmayı yani), docs'a gireceğinizde kullanıcı değiştirebilirsiniz vs. ama hesap devretme yok.

bir de gmail'den gmail'e import olmaz. sadece forwardlama var. ara program lazım onun için thunderbird gibi.
  • galadnikov  (25.10.12 01:47:25 ~ 01:50:53) 
thunderbird gibi bir programa ihtiyacınız yok, yeni bir gmail hesabı açıp diğer hesaplarınızı ona yönlendirebilirsiniz. dahası yine o tek adres üzerinden dilediğiniz e-mail adresinizi kullanarak mail de gönderebilirsiniz.

gmail'in ayarlarındaki "hesaplar ve içe aktarma" (accounts and import) işinizi görecektir bu konuda, birazcık kurcalamanız gerek.

"A" gmail hesabından "B" gmail hesabına aktarma yapmak içinse "A" hesabına girip yine seçeneklerden "forwarding and pop/imap" kısmına girip (türkçesini bilemiyorum) orada forward edeceğiniz adres olarak B'yi gösterirseniz, olur biter. ondan sonra A'ya gelen her mail B'ye aktarılacaktır. bu ayarı düzenlerken aktarılan mail'lerin öteki hesapta kalıp kalmaması ile ilgili bazı ayarları da düzenleyebilirsiniz.
  • demcan  (25.10.12 01:48:06) 
gmail adresim var adımlı ve soyadımlı, edu.tr uzantılı mailimi ona yönlendirdim, etiketli bir şekilde geliyor mailler sorunsuz. istersem mailde atabiliyorum gmail üzerinden edu.trliyi kullanarak. yine aynı şekilde gmail ve diğer mailler içinde aynı şey geçerli


  • utkucbkc  (25.10.12 01:51:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.