[]

spor ve beslenme hk.

sevgili arnold şıvazenegerler;

boy 1.78 kilo 69. 1buçuk senedir düzenli olarak koşuyorum. daha doğrusu koşuyordum yani bir çıktım mı dışarı, sabah aç karnına 10 km yapar gelirdim.

sonra bu işten anlayan abilerimiz "eleman derdin ne biraz sakin ol" deyince, koşular azalttım hafta 10 km fala anca. yani eskider haftada 3 kez çıkıp toplamda 30 km koşan ben, haftada 2 kez 5 km koşup geliyorum. ufak defek (çok az) ağırlık çalışıyorum.

şimdi sorun şu ki; hayvan gibi bir beslenme alışkanığı var bende. bekarım ve tek yaşıyorum. pizzalar, hamburgerler, mantılar bir yana abur cumur yemeden duramıyorum. yani sürekli yeme modundayım (çarpıtmayın lan)

e doğal olarak koşular azalıp, yeme alışkanlığı aynı kalınca midemin üstü yağ tutmaya başladı.

abur cuburu kessem, sabahları 3 tane açma, poğaça yemek yerine şu mısır gevreklerinden alsam süte karıştırılanlardan, aynı koşu menziliyle bol bol ağırlık çalışsam mı? aslında benim sorum şu ki, protein tozu supement ne zıkkımsa o işe girsek mi? yani zaten hayvan gibi cips abur cubur yiyorum. bunlardan daha fazla mı zararlı bu ek besinler? günde 1 litre süt içiyorum bir de. aldığım kalorinin haddi hesabı yok.

sonuç; tam olarak ne sordum ben de bilmiyorum bi akıl verin işte

 
Vucut gelistirmek istiyorsan. Beslenme aliskanligini degistirmelisin. Protein shake bir supplement. Dogal protein almassan bir boka yaramaz yani. Ayrica kilon boyuna gore zayif. O kiloyla kas yapamazsin. Sabahlari misir gevregi yerine 4-5 yumurta akindan menemen yapsan en azindan kilo almaz protein alirsin. Saglikli bir sekilde kilo alman lazim. Isin ustadlari daha iyi cevaplar verir. Bende birazdan bi soru sorucam :)


  • termostad  (24.10.12 18:11:05) 
cips, pizza(hamur), hamburger, abur cubur falan bunlar spor yapsaniz da yapmasaniz da zararli seyler. protein tozu bunlarin yaninda ilac bile sayilabilir kimine göre.. ama bunlari yiyerek ölmezsiniz tabi. Sonucta bunlar super seyler; olsa da yesek amk

kosmayi seviyorsaniz kosun 10 kilometre; ne zarari olacak? Daha fazla kilo verirsiniz belki ama zaten agir yiyormussunuz.

He 1.78de 69 kilodaki birinin agirlik calisarak ve bol kalori(saglikli cinsinden karbonhidrat ve protein agirlikli) tuketerek kilo almasi idealdir bence.
  • natnan  (24.10.12 18:30:46 ~ 18:31:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.