[]

GSS hakkında

şu GSS muhabbetinde öğrenci olanlar belge getirsin gibi bir şey söylendi. ilçe sgk şubesine öğrenci belgemi teslim etim senin işlemin tamam dediler ama 1179 tl borç gözüküyor. nedeni ne olabilir




 
gss'lı olduğun tarihten itibaren -aylık primin ne ise- birikmiş olan borç miktarı. hastaneye gittiğinde de bir şekilde karşına çıkacaktır


  • mulayim zurafa  (24.10.12 16:19:57 ~ 16:20:53) 
yani herhangi bir sorunum yok değil mi? onu ödemem gerekmiyor.


  • tok oldugumuz halde yaftalar yiyoruz  (24.10.12 16:29:27) 
hep öğrenci olduğunu, hiç öğrenci olmadığın bir dönemin olmadığını farzediyorum son 1 senede.

geçen sene öğrenci belgesi götürmediğin için, ocak ayından eylül ayına kadar borç yazılmışsa; sgk'nın düzeltmesini isteyeceksin. ocak ile eylül ayı arasında okulun öğrencisi olduğuna dair bir belge alıp sgk'ya gideceksin ve durumu anlatacaksın "bana ocak ve eylül ayları arası toplam 1100tl borç çıkartmışsınız. ancak ben bu dönemler öğrenciydim ve bu borcumun silinmesini istiyorum" diyeceksin. bunu muhtemelen bir de dilekçede yazacaksın. birkaç bürokratik işlemden geçip borcu sildireceksin.

itiraz ederlerse, yapamazsın derlerse kendinden çok emin bir şekilde "hayır yapabilirim. buna hakkım var. dilekçe yazmak istiyorum" falan diye ısrar edeceksin. bende hiç problem çıkarmamışlar hatta ek yardımda bulunmuşlardı. tüm geçmiş borçlarımı sildirmiştim, öğrenci olmadığım eylül-ekim ayına dair borçlarım kalmıştı sadece.
  • kameramotor  (24.10.12 16:30:09) 
hiç prim yatırmadıysan bilemiycem. ama ben öğrenci belgesi'ni teslim ettiğimde, gss'den kalan borcumu ödemem gerektiğini söylemişti görevli. bunların primleri 3 ayda bir yatırılıyor. ancak bana 1 buçuk aylık kısmını "yatırırsam" işimin tamamlanacağı'nı söyledi. yani ben burdan ödemen gerektiği'ni çıkarttım. ya sigorta'dan gidip net bilgi al ya da hastaneye gidip randevu al. orda belli olur durum.


  • mulayim zurafa  (24.10.12 16:38:18) 
gss primleri 3 ayda bir yatırılmıyor. her ay yatırılıyor. 2 aylık borcun kalırsa sağlık hizmeti alamıyorsun, o yüzden 1 borç geçmişe dönük bırakarak ödeyebilirsin.

yukarıda yazdıklarımı da birebir yaşadım o yüzden dediklerimi yaparsan öğrenci olduğunu kanıtlayabildiğin dönemlerden tek kuruş borcun kalmaz.
  • kameramotor  (24.10.12 16:42:01) 
@kameramotor

belirlenen tarihlerde götürüp vermiştim belgeyi. son tarihi hatırlamıyorum şu an ama bu işlemi yaptım. adam ad hayırlı olsun artık sigortalısın demişti.

@mulayimzurafa

belge işlemi yaptığımda borcum yoktu. hatta son tarih de gelmemişti.
  • tok oldugumuz halde yaftalar yiyoruz  (24.10.12 16:46:23) 
@kameramotor; başlangıçta 3 aylık yatırdığım için olayı yanlış yorumlamışım. haklısın.

@tok oldugumuz halde yaftalar yiyoruz; belge'yi teslim ettiğinde "borcu yoktur" tarzından bi kağıt aldıysan onunla tekrardan git derim
  • mulayim zurafa  (24.10.12 17:01:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.