[]

harici hard disk'i bsayar bir görüyor bir görmüyor

sevgili kevin mitnick'ler,

üstünde "smart media plus hdd media player" yazan bir harici hard diskim vardı.

iş yerinde de indirdiğim bir sürü film bsayarda yer kaplıyordu (misal siyah beyaz türkan şoray filmleri indirmişim, 18,6gb tutmuş. ki daha bir sürü filmi var indirilecek).

ben de dedim ki, şu harici diske aktarayım bsayar boşalsın, hem de kişisel dosyalarımı almış olayım.

harici hard diski usb'den bsayara takıyorum, açma düğmesinden açıyorum. önce bsayar tanıyor bu cihazı gösteriyor.

sonra ben filmleri kopyala-yapıştır diyorum. ama bu aktarma işlemi sırasında pat diye hata veriyor, cihaz görünmez oluyor. birkaç kere kablolarıyla oynayıp denedim, hep aynı şekilde sonuçlandı.

nedir bu olay? ve çözülmesi için ne yapabilirim?

 
kabloda sorun olabilir, uzun süre kullanımda içerisindeki teller yıpranıyor tabi. Şu an pc ye takıldığında alet görünüyor mu? Görünmüyorsa eğer offline olabilir disk.


  • nurigagarin  (23.10.12 13:47:26) 
bu hard disk neredeyse yıllardır hiç kullanmadığım, yani bir ara içine bir sürü film atmıştım öyle duruyordu. bir ara geçenlerde 5-10 gün önce evde takmıştım "çalışıyor mu sorun var mı" diyerek. yoktu hatta içine yine filmler ekledim. hiç böyle bir sorun olmadı evde.

kabloları ve kendisi hiç kullanılmamış gibi yeni zaten.
işte şundan;
www.akillifiyat.com

şimdi bu zımbırtının açma kapama düğmesi var. ilk açtığımda bsayar görüyor. ama dediğim hatayı verince görmüyor. düğmesi o sırada hala açık konumda. şimdi kapatıp tekrar açtım düğmeyi, hani flash bellek takınca bsayardan düdüp sesi çıkar ya, ondan çıktı ama şu anda görmedi ya:(

bir de ısınmış bayağı bu.
  • holy diver  (23.10.12 13:55:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.