[]

her sabah istisnasız mide bulantısı

insanın her uyandığında midesi allak bullak olur mu yahu? kusmayayım diye yataktan çıkmıyorum bazen. iğrenç bir durum. doktora gidin demeyin ne olur ama. doktordan da o verdiği ilaçlardan da nefret ediyorum. ömür boyu içemem ki, bırakınca yine aynı şeyler.

sorum şu ki benim midemi ne rahatlatır? bir yiyecek, bir içecek, bir düşünce egzersizi... bütün önerilere açığım.

önemliyse; asla siyah çay, kola ve türevi asitli içecekler içmem ve maden suyu tüketmem.

 
Doktorun verdiği ilaçlar ömür boyu kullanılmaz ki. Eğer midenizde bir yara falan var ise ilaç tedavisiyle kurtulursunuz. Kurtulunca da ilacı bırakırsınız. Ama illa ben doktora gitmem derseniz sabah kalkıp bir dilim limon yiyin. Belki faydası olur.


  • himmet dayi  (23.10.12 08:25:24) 
bende stresten oluyordu o. her gece ailevi sorunları, baskı altında olduğumu falan düşünür öyle uyurdum, uyanınca da midem bulanırdı. sonra bu mide bulantıları o kadar sık oldu ki, doğal gelmeye başladı. heyecanlanınca, stres altında olunca, bunalınca falan hep midem bulandı, hatta direkt kustum.

psikoloğa da gitmiştim ama hafif bi ağrı kesici dışında bişi vermemişti. her sabah düzenli olarak içmemi söylemişti. placebo mu yapmaya çalıştı nedir.

neyse, ben lise 3'e geçtim falan, geçti bu kendiliğinden. özgüvenle alakalıydı biraz sanırım. orta 1 - lise 3 arasıydı bu dönem yani. biraz tek başıma yaşamaya, birey olduğumu hissetmeye çalıştım, biraz da vücuduma uyandığımı hissettirmek adına rutin şeyler yapmaya başladım sabahları. mesela bi fincan çay içmeden güne başlamıyorum, onun gibi.

ha siz muhtemelen yaşı 20'yi aşkın bi adamsınız, "ne diyosun olm" diyebilirsiniz de hani var böyle bişey. bir yerde de okuduğumu hatırlıyorum stresin uyanınca mide bulantısına yol açtığını.
  • hjarteblod  (23.10.12 08:38:33 ~ 08:39:23) 
öncelikle bu hep böyle miydi kendini bildin bileli; yoksa bir sıkıntın derdin mi var? sonrasında ise verebileceğim tavsiye dik yatman olacak. yani tam 90 derece değil tabii ama hastanede hastaları yatırırlar ya öyle. başının altına 2 yastık al. mideni rahatlatacağına inanıyorum.. geçmiş olsun.


  • zenc  (23.10.12 08:42:32) 
  • magoria  (23.10.12 08:52:29) 
çok uzun seneler aynı problemi yaşamış biri olarak fizyolojik bir rahatsız olabileceği gibi tamamen hassas bir sindirim sistemine sahip olmandan kaynaklanıyor olabilir. Mesela ben uykumu iyi alıp sabah hafif tuzlu birşeyler yediğimde çok iyi gelirdi. Ayrıca stres çok önemli bir faktör. Mesela iş ya da okul günleri erken kalkmanla haftasonu erken kalkman aynı etkiyi yaratıyor mu? Bunu bir inceleyebilirsin. Geçmiş olsun.


  • ned flanders  (23.10.12 09:12:07) 
mide işleri hakikaten de strese, hatta endişeden çok sinire bağlı oluyor. gece yatmadan çok yemeyiniz.


  • kediebesi  (23.10.12 09:20:11) 
muzlu süt.


  • hope ender  (23.10.12 09:25:49) 
aynından kaynımda da (kardeşimde) var.

aslında benim bildiğim stres-sıkıntı durumları ortadan kalkınca geçiyor. onun haricinde de ilaçlar işe yarıyor.

asitli içecek, abur cuburu, fazla yağlı, soslu şeyleri hayatınızdan çıkarıp, haşlama usulu sebzelere dünülmesi iyi gelebilir. bir de yogayı da tavsiye ederim, bedenenizi iyi anlamak, dinlemek açısından..
  • lambada  (23.10.12 10:28:33) 
doktorun verdigi ilaci hayatim boyunca kullanamam diyorsun da bizim önerdigimizi mi kullanacaksin hayatin boyunca.

nane limon hep iyi gelir bana mide bulantisinda.
  • burfak  (23.10.12 13:34:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.