[]

baş ağrısı?

neredeyse hiç baş ağrısı çekmeyen biriyim. toplasan üçü beşi geçmez.

bu hafta sonu berbat bir baş ağrısı musallat oldu. ekstra yaptığım herhangi bir davranış, hareket, iş, oluş yok..

özellikle pazar gecesi yani dün gece resmen sabaha kadar uyutmadı. özellikle sol şakak tarafı.. bugün sabahtan kendisini hafifçe hissettirmişti. şu an zirve yapmış durumda, sol tarafımı duvara vurmak istiyorum, patlayacak gibi hissettiriyor..

şu ana kadar ilaç içmedim.

sinüzitim yok, yaz kış uzun saçlarımı kurutmam.

bu baş ağrısı için yorumlarınız nedir, böyle herhangi olağanüstü yapılan bir şey olmadan kendi kendine oluşan baş ağrılarıyla ilgili bildiğiniz neler var?

ve ilaç dışı önerebileceğiniz çözümler var mı?

son çare ilaç olarak neler var baş ağrısına iyi geldiğini bildiğiniz ilaçlar.. şu seviyede doktora gitmeyi düşünmüyorum.. ancak iki-üç gün daha devam ederse o zaman doktor opsiyonunu kullanacağım.. (gerçi o zaman da bayrama denk geliyor peh)

 
bana iyi gelme derecelerine göre sıralarsam:

vermidon
advil
minoset - minoset plus
apranax - apranax fort
majezik
  • tormentorius  (22.10.12 17:26:50) 
doktora görünmeden ilaç içmemekte fayda var. hele hele ağrı kesici filan sakın içmeyin.


  • isildur  (22.10.12 17:27:09) 
miden nasıl ağrılar sırasında?


  • öptüm sezen  (22.10.12 17:30:38) 
ben de aynı sıkayetten doktora gittim,bilinç dışı düşüncelerin başa vurumu diye dalga geçti herifçe.


  • chemnil  (22.10.12 17:33:28) 
ağrı kesiciler semptomları baskıladığı için var olan çok önemli sorunların fark edilmesini güçleştirebilir. bilinçsiz bir şekilde ağrı kesici almayın.

özellikle başınızı öne eğdiğinizde artan bi ağrıysa sinüzit olma ihtimali yüksektir genelde. bu durumda kaynatılıp soğutulmuş 1 litre suya 9 gr tuz atıp karıştırıp burnunuza çekerek temizleyebilirsiniz. bunun herhangi bir zararı olmayacaktır.

ayrıca karanlık, iyi havalandırılmış, sessiz ve serin bir yerde yatarak dinlenmek de iyi gelecektir. oda sıcaklığının 18-19 santigrat derece olması idealdir. ancak dinlenirken gözlerinizi yoracak herhangi bir aktivite yapmayın. kitap okumayın, tv izlemeyin, telefonla oyalanmayın.
  • kedili madam  (22.10.12 17:33:46) 
@kedili madam,

yattığım yer ışık almayan bir yer. zaten uyku konusunda da oldum olası sorunlu olduğum için ses ve ışık konusunda hassasım. haftasonu çok film izledim ve elimde de bir örneğini çözeceğim diye inat ettiğim bir örgü vardı (çözdüm ve bitirdim tabi). kitap da okudum aslında ctesi akşamı.

odanın sıcaklığı 18-19 olursa donarak ölürüm ben;) çok üşüyen biriyim, çorapla yatmaya başladım bile..

sinüzit olasılığı çok az geliyor bana. daha önceden burundan zor nefes alma ile ilgili gittiğim tanıdığım bir doktor sinüslerimin çok temiz olduğunu söyledi. kafa mr'ı mıydı neydi ona bakmıştı.

tek olasılık migren'den korkuyorum. sebepsiz birden oluşup oluşmadığını bilmiyorum. aslında hakkında pek bir şey bilmiyorum.

***
advil varmış şirkette, ondan bir tane almayı düşünüyorum. sol taraf hala "beni duvara vur" diyor..
  • holy diver  (22.10.12 17:48:07 ~ 17:50:16) 
@öptüm sezen,
midemde bir şey yok..

@chemnil,
aslında psikolojik durumların vücudun herhangi bir uzvunda sıkıntı yaratarak tepki vermesi şeklinde ortaya çıkması tıpta var mı yok mu bilmiyorum ama bana göre çok mantıklı ve normal.
  • holy diver  (22.10.12 17:56:05) 
bahsettiginiz durum bendenizde alerji kaynakli oluyor. evdeki nem ve isi dusuklugu de alerjiyi azdiriyor.
alerji her yasta ortaya cikabiliyor bir ihtimal- sakaga mentollu bir sivi vs surmek ise yarar.

  • leyla3  (22.10.12 18:07:00) 
özellıkle sol şakak, sabahtan kendını hıssettırmesı, zırve yapması. sol tarafı duvara vurmak ısteği,, belki gözünü çıkarmak isteği...
bunlar migren belirtileri. cok sık yasamıyormussun ama mıgrenın de olayı bu. ne zaman gelır neden gelır anlasılmaz. mıdenı sormam, bende ağrı esnasında bulantı da olmasındandı. ılac da kar etmez mıgrense. ışıksız ve sessız bır yerde duracaksın öyle, bazen kendınden geçiyor ınsan. şansını dene. çok geçmiş olsun.

  • öptüm sezen  (22.10.12 18:11:51) 
@leyla3,

henüz doktor seviyesinde tescilleme araştırma fırsatı bulamadım ama, bende soğukla ilgili bir alerji söz konusu sanırım. özellikle soğuk denize girdiğimde tüm vücudum kabarıyor. geçenlerde yüzüme bir işlem yaptırmak için buz sürmem gerekiyordu, yine aynı şekilde hemen kabardı. dediğim gibi henüz doktora gidip kesinleştiremedim ne olduğunu.

****

@öptüm sezen,
benim başım hayatım boyunca beş kereden fazla ağrımamıştır. onlarda işte kısa sürelidir, ilaç bile içmemişimdir.

ama iki gün boyunca baş ağrısı nedir ya!? ilk kez oluyor bu. ve migren olmaması için dua ediyorum.. advil aldım şimdi. belki bsayar ekranı karşısında ve elde inatla modeli çözülmeye çalışılan örgü ile gözleri çok yordum vücut da o şekilde tepki verdi diye düşünmek istiyorum şu anda..
  • holy diver  (22.10.12 18:21:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.