[]

yurt dışında kredi kartı kullanımı

bankayla görüşmeme falan gerek var mı bunun için? sorunsuzca kullanabilir miyim? bir de başkasının kartını kullansam problem yaşar mıyım?




 
bazi kredi kartlari yurtdisinda kullanima kapali olabiliyor, kullanmadan once bankayla teyit etmekte fayda var. sonrasinda sorunsuzca kullanabilirsin.
baskasinin kredi kartini kullanirsan sorun yasarsin. senden kimlik istedikleri noktada (hele ki ab uyesi ulkelerden birindeysen) kredi kartinin sana ait olmadigi ortaya cikarsa bi anda hirsiz durumuna dusup polislerle ugrasmak zorunda kalabilirsin, kullanma kimsenin kredi kartini.

  • uyku semesi  (22.10.12 12:39:22) 
yurt dışı kullanıma açık mı? online hesabından kontrol et.


  • eyyorlamam bu kadar  (22.10.12 12:40:05) 
ayrica dikkat etmen gereken nokta, kur meselesi. bazi bankalar, isim vererek rencide etmek istiyorum, garanti bankasi, alisveris yaptiginiz gunde oyle bir kur gorulmemesine ragmen, cok yuksek bir kurdan tlye donup ekstreyi gordugunuzde yuzunuzde guller acmasina vesile olabilir. alisveris yaptiginiz para biriminden odemek avantajli olur,


  • dumduz adam  (22.10.12 12:43:55) 
dumduz adam +1,

vadesiz avrupa için eur hesap amerika için usd hesap açtırıp ödemelerini buradan yapmanı tavsiye ederim.

kredi kartından taksitli alışveriş yaparsan döviz kredi çekmiş gibi ekstra kkdf (bir çeşit vergi) ödersin.
  • eyyorlamam bu kadar  (22.10.12 13:03:53) 
HSBC'de çok farketmiyor ama ekstrene hangi kurdan yansıtılmasını istediğini bankayla görüşürsen daha iyi olur.
uyku semesi nin dediği gibi, imzayla alışveriş yapıldığından başkasının kredi kartını kullanman başına bela olabilir.

  • kimse  (22.10.12 13:26:41) 
Kimi bankalar harcamanı o anki kurdan çevirip TL olarak yansıtıyor, kimi bankalar döviz olarak yeni bir ekstre gönderiyor. Başkasının kartını kullanma kabak gibi oyulma şansın var hırsızlıktan. Ekstra bir ücret ödenmiyor yurtdışında kullandın diye, ama eğer senin yerine birileri ödemiyorsa kartı türkiyede ödemek sorun olabiliyor. Hesaba havale yaptırsan havale parası veriyorsun. Kredi kartı borcunu ödüycem dersen kesinti olmuyor ama bulunduğun şehirde sadece bir şubesi olabiliyor, hatta olmayabiliyor ta cehennemin dibine gidiyorsun kredi kartı borcu ödemek için.

Eğer uzun süreli bir durum olacaksa bulunduğun ülkeden kredi kartı almanın yolunu ara.
  • lpgli tosbaga  (22.10.12 14:19:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.