[]

yüz temizliği

yıllardır yüzüme su çarpmak dışında herhangi bir temizleme işlemi yapmıyorum. ama mantıken yüz de cildin diğer tarafları gibi kirlenen bir yüzey. gerçi belki deri yapısı biraz daha farklı olabilir bilemedim. aslında şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım ama yapılması gerekirken benim yapmadığım bir şeyler var mıdır? yani sadece muhtelif zamanlarda su ile yıkamak dışında yüz temizliği için bişeyler yapmalı mı?




 
ben yapmıyorum, ergenken sebamedle yıkardım sivilceler gitsin diye, şimdi gerek görmüyorum. ama yapılsa iyi olur, yapanlar varsa aydınlanalım :)


  • herbivor  (22.10.12 09:59:35) 
- yıkarken cilt tipine uygun yüz temizleme jeli/sabunu kullanabilirsin. bunun için yüzlerce çeşit ürün var. kimyasal ürünler var, dermatologların elinden çıkanlar var, bitkisel ürünler var. bu da bir tür keşif serüveni. cildine (+bütçene) en iyi geleni bulmak.

- sonra bir tonik kullanabilirsin. daha derinlemesine temizlik için. gözenekleri sıkılaştırdığı da söylenir.

- en son da yine cildine uygun bir nemlendiriciyle temel bakımı bitirebilirsin.

- ama bunların yanında ekstra bir sürü şey de var, maskeler, peelingler, siyah noktalar için ayrı işlemler vs.
  • başkabirkullanıcıadı  (22.10.12 10:15:47) 
Bir erkek olarak yuzumu temizledikten sonra gazi gitmiş soda ile yıkıyorum o kadar.


  • spica  (22.10.12 11:21:16) 
elini nasıl yıkıyosan yüzünü de cilt tipine uygun bir yıkama jeliyle yıkaman gerekir.yoksa cildin gözenek gözenek olur nefes almaz ve biraz yağlı yediğin zamanlarda sivilce oluşturur.


  • ütopya  (23.10.12 13:55:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.