[]

kilo verme - fitness salonu - diyetisyen

Selam dostlar,

çok kilom var ve vermek istiyorum. Bunun için gittim genetik rahatsızlık var mı diye baktırdım -şekerdi, kolestroldü gibi- sonra dahiliyeci diyetisyene git dedi. Bana onu yeme bunu yeme dedi. Spor salonuna yazılayım mı dedim hayır orada kas yaparsın sen sadece yürü dedi.

Sonra ben bir arkadaşla fitness salonlarına bilgi almaya gittim. asıl gitme amacımız onun içindi. Gitmişken ben de sordum kilo verecem ama doktor gelme buralara dedi. Adam onlar sadece günlük hayattakilere göre yemek listesi verir, az yağlı ye der ama aslında onun içinde karbonhidratı arttırılmıştır yine kilo yapar mivalinde bir çok şey söyledi. O anda aklıma yattı dedikleri ama aklımı kurcalayan sana yeni diyet programını biz yazacaz. Protein diyeti yapacan, kasların üzerindeki yağları yakacaz sonra kasları biraz şişirecez dedi.
Sizce mantıklı mı ? Ne yapmalı ne yapmamalı ?
Gideyim mi ?
Başka bir salonda da adam buna benzer bişiler dedi. O onu yeme der ama sen ye. Ye ama az ye gibisinden öncekinin söylediklerine yakın şeyler dedi.

yaş 24
kilo 103
boy 1.81

 
yaş-kilo-cinsiyet-boy?


  • madyb  (21.10.12 23:45:17) 
ekledim madyb


  • baris daima  (21.10.12 23:49:42) 
spor salonu daha mantıklı, ama hocanın bilgili ve ilgili olması lazım. 21-22 kilo fazlan var, yağ-kas oranı vb. ölçen bi salon değilse gitme hiç bence. her şeyden önce sana en haftada 4 gün 60 dakika kardiyo lazım. 7 günün iki veya üçünde de fitness. tabii ölçümlerin yapıldığında sonuçlar farklı çıkabilir.


  • madyb  (21.10.12 23:56:42) 
şimdi üstad kardiyo derken o ne oluyor üstad ?
yaş kas ölçümü dedin ama ilk gittiğimiz yerde o yoktu. ya da vardı da ben görmedim. onu dışarda ölçtürmek mümkün mü ? fitness derken ne yapacam ? ağırlık indirip kaldırırken yağ yakalım derken kas yapmayalım ?

  • baris daima  (21.10.12 23:59:26) 
doktor biraz sacmalamis.

kilo vermek istiyorsan yapacagin sey su:
normalde harcadigin gunluk kaloriyi hesapla. www.freedieting.com
senin verdigin verilere gore hic egzersiz yapmazsan gunluk harcadigin kalori 2500 yaklasik. bunun uzerine sporla harcayacagin kaloriyi eklediginde toplam harcadigin kaloriyi buluyorsun. bu rakamdan 500 kaloriyi cikar. kilo vermek icin harcaman gereken rakam bu. bu rakamin %40 ini protein %30 unu kaliteli karbonhidrat %30 unu zeytinyagi veya balik yagi gibi faydali yaglardan al.
spor salonunun sana verecegi muhtemelen buna benzer bisiy olacaktir diye tahmin ediyorum. yani protein agirlikli saglikli bir diyet + spor dogru formul.
  • chavezding  (22.10.12 00:20:59) 
inşallah yapacam bunların hepsini, verecem kiloları.
ideal kilo aralığım nedir sizce ?

bir de şimdi ben spor yapacam ya uzun bir müddet bırakmak icap ederse vücut çöker mi ? emekler boşa gider mi ?
  • baris daima  (22.10.12 00:50:43) 
hic bir emek bosa gitmez :)


  • chavezding  (22.10.12 01:29:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.