[]

amerika vize (f1 olanından)

sevgili romalılar,(nicedir kimse yapmıodu)
sorum şudur ki; şimdi mesela ben ocak ayında amerikaya gidecek olsam ama orada turist vizesinin elverdiğinden daha fazla kalmak istesem, oradan gelecek vize ile buradan turist vizesi alıp, ardından amerikada bi dil okuluna kaydolup vizemi f1'e çevirebilir miyim?
eğer olmaz illa buradan f1 almak derseniz de, en ucuz ve temiz nasıl alırım?
teşekkürler..

 
b2 yu iki seneye kadar uzatabiliyorsun. fakat biraz uzun bir is 6 ay kadar suruyor application process.

b2 yu f1 a cevirebilirsin. ben cevirdim. ama amerikanin vize sisteminde soyle bise var. elinde bir vizen ve bir statun oluyor. vizen pasaporta yapistirilmis visa stamp kadar. bunu amerikadan uzatamazsin. turkiyeden yapman gerek. bu vize senin amerikaya giris cikis yapmani sagliyor. bununda ayrintilari var ama genel olarak boyle.

b2 ve f1 senin statun. bu amerikada kalmani ve nasil kalacagini belirliyor. vize(yani pasaporttaki damga) bittikten sonra statun kalmana izin veriyor suresi boyunca. f1 aldiktan sonra I-20 denen bir form aliyorsun. onun ustunde yaziyor ne kadar ve ne hallerde bu statuye sahip olabilecegin. ama vizen bittikten sonra statun kalmana izin verse bile amerikanin disina ciktiktan sonra elcilige gidip vize ve statunu yenilemen gerekiyor. amerikan elciliginin boyle durumlarda kelek yaptigini duydum. yani egitimin ortasinda turkiyeye gittiginde donememe sansin var.

ucuzu nasil olur bilmiyorum. kendine guveniyorsan vize islemlerinde internetten okul bulup direk onlarla bu isi halledebilirsin araci kurum olmadan.
  • oshamahue  (08.12.08 23:32:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.