[]

muzelerde fotograf cekimi.?

annemle iddaya girdik. muzelerde fotograf cekemessin diyor inatla, ben de flassiz sekilde cekiliyo dedim...

dogrusu hangisidir acaba..??? :)


 
bır cok muzede eserlere zarar verdıgı ıcın flaslı cekıme ızın vermıyolar.ancak rıca edınce flassız cekım yaptırıyolar..


  • isott  (08.12.08 19:04:22) 
valla gecen arkadaslarla sinema muzesine gittik. heryeri kapali, heryer projeksiyon oldugu halde cektik. flassiz cekilebiliyor, oyleki bi amator birde pro fotoraf makinesiyle suyunu cikarmistik.


  • sanio  (08.12.08 19:06:29) 
aa bu sinema muzesi nerede.?


  • lady laura  (08.12.08 19:21:51) 
flaşsız çekim yasak değil, yasak olduğunu belirten görevli ya flaşlı-flaşsız ayrımını bilmiyordur ya da müze yöneticilerinden müze eserlerinin sadece ziyaretçiler tarafından görülmesi yönünde emir almıştır.


  • deckard  (08.12.08 20:12:51 ~ 20:13:11) 
genelde izin vermiyorlar, verilirse de flaşsız çekime izin veriyorlar


  • quinza  (08.12.08 20:48:21) 
çok değerli, nadide eserlerin sergilendiği müzelerde, çektiğiniz fotoğrafın bile ticari değeri olacağından, yasaktır. ancak bu yasak sıkı bir şekilde uygulanmaz. asıl sıkı takip edilen, her türlü boyaya zarar veren flaşlı çekimdir. british museum'da da vinci nin bir eserini, sistine şapelinde isa'nın doğuşu'nu güvenlikçilere aldırmadan flaşsız modda çatır çutur çekmiştim mesela, kimse de bişey demedi. ama bu yasağın sıkı bi şekilde uygulandığı yerler de var. bildiğim kadarıyla dolmabahçe sarayı böyle.. yani yasağın uygulanışı müzesine göre değişiyor

hatta, kıçı kırık istinye park'ta bile, resim çekiyorsan güvenlik görevlileri yassah hemşerim deyü başına üşüşebiliyor :)
  • makineci  (08.12.08 20:53:54) 
bazı müzeler fotograf cekimi icin ayrica ücret talep ediyor, vermiyorsan fotograf cekmene izin vermiyorlar. bazilarinda toptan yasak. bir de dijital fotograf makinelerinin bir kisminda müze modu var, flash i ve ses li uyarilari ayarliyor ki diger ziyaretciler rahatsiz olmasin. her bir yandan flash larin patladigi bir müze/sergi cidden rahatsiz edici olurdu herhalde.


  • atmacaged  (08.12.08 22:10:36) 
Mesela istanbul modern'de kesinlikle yasak diye biliyorum..
Arkadaşım Louvre'da serbest olduğunu söylediğinde şaşırmıştım.

  • suda balik  (09.12.08 10:56:13) 
misal, istanbul arkeoloji müzesinde fotoğraf çekimi serbest. birçok defa dslr ile çekim yaptım.
ancak flaş kesinlikle yasak. bir kere patladı mı dışarıya buyur ediyorlar. zaten her müzede gerekli uyarı levhaları bulunmaktadır.
arkeloji müzesinde bulunan "flaşlı fotoğraf çekimi yasaktır hede hödö" ibaresi gibi.
  • winsome  (09.12.08 13:12:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.