[]

pirelerle savaş

selamlarr herkese

bir kaç gün önce kedimde pireler farkettim hemen veterinere koşup kediciğim için yapmam gereken her şeyi yaptıktan sonra tam kurtulduk derken evde pire gördüm. evi bi güzel ilaçladım havalandırdım temizledim lakin aklıma takılan bi şey var. şimdi ben ilaç olarak en zararsız olanını ararken chrysamed insektisit diye bi şey buldum içeriği şöyle; Permethrin % 0.12, Esbiothrin % 0.06, Chrysa % 0.82, Su % 99. üzerinde kene, hamamböceği ve bi takım böceklerin ismi var ama pire yok, yine de ölmüş müdür bu pireler?
chrysamed şu: www.chrysamed.com.tr
bi sürü haşereyle deney yapmışlar pire yok. eczacı öldürür dedi ama ölmüşlerdir di mi ya?
edit: nickimle ilgili şaka yapıp kalbimi kırmayın:(

 
o değil de frontline spray öneririm. kedinize de frontline damla. bizde %100 işe yaradı.


  • magdurum ben magdur  (20.10.12 21:57:52) 
magdurum ben magdur +1

bunun dışında özellikle kedinizi dışarı bırakıyorsanız, 3 ayda bir pire ve keneye karşı koruma için frontline yaptırmanız lazım.

yalnız frontline hayvanın sistemine etki eder ve kene ya da pire ısırdığında ölmelerini sağlar.
üstünde yürümesine engel olmaz.
yani aşısı olsa da üzerinde taşıyarak eve getirebilir pireyi keneyi.

hayvana bunların yaklaşmaması için kaliteli bir pire tasması takmanız lazım.
özellikle bahar-yaz aylarında sakın ihmal etmeyin.
  • blatta hiberna  (20.10.12 22:08:19) 
kedim hiç dışarı çıkmıyor dış parazit aşısı da hep yaptırıyorum aslında ama geçen haftalarda evden kaçtı 1 gün dışarda kalmıştı o arada oldu sanırım.


  • keneabidin  (20.10.12 22:11:19) 
blatta hiberna'ya düzeltme;

frontline sistemik etki yapmaz. kedilerin derisinde bulunan yağ moleküllerinde çözünür ve pirenin ya da parazitin bu yağ tabakasının bulunduğu yeri ısırması gerekir. 24 saatte tüm deriye yayıldığı için %99 dolaylarında bir başarı oranı var. blatta hiberna'nın dediği gibi ancak ısırdıkları zaman ölürler. üzerinde yürürler ama sonsuza kadar yürümezler, elbet ısırırlar ve maksimum 24 saat sürer yürüyüşleri.

pfizer'ın stronghold damlası sistemik etki yapar. hayvanın kanına karışır ve bağırsak parazitlerine (tapeworm) etkilidir.

kedinin üzerinde canlı parazit bırakmayacak şekilde tedaviyi tamamladıktan sonra evin bazı noktalarında bulunabilecek pirenin larva gibi farklı formları için ev spreyleri var mesajımda belirttiğim gibi. onları kullanarak maksimum 90 günde pire derdini eradike edebilirsiniz.

kedi dışarıya çıkıyorsa 1-1,5 ayda bir frontline tekrarlayarak sorunu tamamen halledebilirsiniz ayrıca. zira 1-1,5 ay sonunda pirelere savunmasız hale gelir hayvancık tekrar.

böyle ürünler türkiye'de dehşet pahalı olduğu için; www.nutrecare.co.uk sitesini öneririm. frontline plus'un tanesi 35 tl iken tr'de, 55tl'ye 3 tane aldım! :)
  • magdurum ben magdur  (20.10.12 22:12:23 ~ 22:15:12) 
chrysamedin sitesindeki ziyaret defterinde kullanıcılardan biri pire için ürün önerisi istemiş onlar da benm kullandığım insektisiti önermişler sanırım doğru olanı kullanmışım.
bu duyuru da birilerinin işine yarar bir gün diye düşünerek silmiyorum.

  • keneabidin  (20.10.12 22:16:56) 
@magdurum ben magdur:

sistemine etki eder derken, tasmayla olan işlev farkını açıklamak istedim.
yani kanına karışıp parazitlere etki etmediğini biliyorum da, konuya hakim olmayanlar için daha anlaşılabilir olması için bu şekilde yazdım.

kedi için 1-1,5 ay çok kısa bir süre bu arada.
üstelik evden çıkmayan kedi için 3 ayda bir yeterli olur.
  • blatta hiberna  (20.10.12 22:27:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.