[]

İş yerinde sorun var ne yapmak gerek?

Ama öyle böyle bir sorun değil. Evli barklı çoluklu çocuklu şirket müdürümüz bana yazmakta öyle ki ofise çiçekler göndermekte ve son nokta aşkını itiraf etmekte. Benden karşılık almadığı için de en son beni kovdu sonra da gitme dedi. Adam dengesizliğin son noktasında çalışma şevkim falan kalmadı zaten iş bulmadan da ayrılamıyorum paraya ihtiyacım var, e böyle de gitmiyor. İş de ha deyince bulunmuyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Siz olsanız ne yaparsınız?




 
cep ten mesajlaşırdım. daha sonra şikayetçi olurdum. sürünsün it.


  • zenigt  (19.10.12 11:14:48) 
yaptiklarini esine haber verirdim. ya da bunu adama söylerdim, esi ayrildiginda yüklü bi tazminatla ayrilir cünkü.


  • serabetan  (19.10.12 11:16:17) 
adamın bana yazdığı şiirler falan var, bi de çiçek üstünde ki not vs ama mesajları hep sildim erkek arkadaşım bilse adamı öldürürdü çünkü!


  • megerse  (19.10.12 11:16:23) 
iş mahkemelerine başvur hemen.


  • nedendir bilinmez  (19.10.12 11:19:34) 
sms'ler 2 yada 3 yıl süre ile tutuluyor sanırım. siz şikayetçi olduğunuz zaman o sms'leri istiyorlar döküm halinde onu iyi bir öğrenin. ama şikayetçi olun asla pasif kalmayın yoksa daha çok üstünüze gelir. gerekirse erkek arkadasınıza söyleyin kırsın kemiklerini yoksa daha çok uzar siz böyle sesiz durdukça o it oda istiyor naza çekiyor diye düşünüyordur.


  • zenigt  (19.10.12 11:20:02) 
Şirket müdürünün üstünde patron gibi birisi var mı? Ona şikayet etseniz.


  • SiyamkedisiZorro  (19.10.12 11:22:16) 
bence adamın elindesin şu anda sen farkında olmasan da. pasif kalıp hiçbir şey yapamıyorsun (paraya ihtiyaç, erkek arkadaşa söyleyememe, vb). o da farkında, bil ki fırsat kolluyor. bu şekilde giderse istemediğin şeyler olma ihtimali yüksek. bekara karı boşamak kolay ama sana tavsiyem en temizi işi bırak. rahatsız ederse de şikayetçi olacağını söyle.

Kaynak: hemcins.
  • puc  (19.10.12 11:31:13) 
şikayet edin ve mobbing davası açın. işten kovup tekrar alması "istediklerimi yapmazsan ..." şeklinde bir göz korkutmadır. iyi bir tazminat alırsınız.


  • oda sicakliginda saklayiniz  (19.10.12 11:40:23) 
kesinlikle olay mobbing'e giriyor aynı zamanda bu bir çeşit taciz ben de aynı fikirdeyim. iş yerinden bir arkadaşım olayları biliyor ancak adam bir başkasının yanında ser verip sır vermiyor. üstelik evini evimin yanına taşıyacak kadar da terbiyesiz. bir dönem arabamı kontrol edip ışığımı gözetliyordu evde yoktun falan diye. erkek arkadaşımın rahatsız olduğunu falan söyledim bir ara utanmadan (eski)erkek arkadaşımla da aynı ortamda bulunmak istedi. bu sırada erkek arkadaşımla ayrıldık ancak şirkette kimse ayrıldığımı bilmiyor.


  • megerse  (19.10.12 11:56:39) 
adama dışarıda bir gün randevu ver, karısına ulaş durumu anlat buluşma yerine karısını gönder.


  • tayfalarsaisyanlarda  (19.10.12 12:07:30) 
Bence aile faciasına yol acmaya gerek yok. Ben olsam mesajlar vs. olayı belgeler sonra da büyük bir şirketse insan kaynaklarıyla görüşüp söz konusu sebepten dolayı kıdem tazminatı ve diğer yan haklarımla ayrılmak istediğimi; çıkışımı söz konusu şekilde vermeyeceklerse de iş mahkemesine gideceğimi söylerdim ki yapardım da. Olayın savcılıkla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum.

Alo 170 Mobbing hattından yasal haklarınla ilgili detaylı bilgi edinebilirsin.
  • kimse  (19.10.12 12:10:53) 
kıdem tazminatı için 1 tam yıl çalışmış olmak gerektiğini biliyorum ancak 11 ay oldu.


  • megerse  (19.10.12 12:13:28) 
O zaman en mantıklısı İş Mahkemesi ama bi Alo Mobbing i ara. İlla bi tazminat olayı vardır, kendi isteğinle ayrılmıyorsun sonuçta.


  • kimse  (19.10.12 12:28:11) 
şimdi herkes şöyle yap böyle yap demiş de ben başka açıdan yaklaşayım zira sorunuzdan bunu çıkaramadım.

siz adama istemediğinizi, böyle bir şey düşünmediğinizi açık açık söylediniz mi? "karşılık alamadığı için" kısmını açar mısınız? adam sürekli bir şeyler yapıyor siz de sadece karşılık mı vermiyorsunuz, yoksa reddediyorsunuz da o mu ısrar ediyor?
  • kibritsuyu  (19.10.12 12:30:51) 
tabii ki adama böyle bir şey olamayacağını söyledim o da bu durumda işime son vermeyi tercih etti -ki ben zaten iş arıyorum iş bulmadan da ayrılmam mümkün değil.


  • megerse  (19.10.12 14:07:17) 
Durumunuz bence mobbing değil. Doğrudan cinsel taciz. Şahit ve delillerle direk savcılığa başvurun. Evini sizin evinizin yanına taşıyacak kadar gözü kararmış evli bir adamın size daha fazlasını yapması (tecavüz gibi) an meselesi. Bu durumda değil bir ay iki gün beklenilmez. Yapmanız gereken hemen savcılığa başvurmak, lütfen ihmal etmeyin. Yeni bir üçüncü sayfa haberi okumak istemiyoruz çünkü.


  • efsunlu  (19.10.12 17:26:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.