[]

NTFS formatlı hdd'nin mac os'da kullanımı

ntfs formatlı hdd'ler yeni öğrendiğim kadarıyla mac'lerde okunabiliyor ama işlem yapılamıyor. hdd'yi led tv'imde film izleme amaçlı kullanmak istiyorum, film-altyazı uyumu klasör ayarlamalarına ihtiyacım var ve tv sadece ntfs formatlı hdd'leri görüyor. bu durumda www.sihirlielma.com linkinde bahsedilen iki ücretli uygulama dışında bir çözüm önerisi sunabilir misiniz? 2 tb lık hdd film dosyası ile dolu ve dosyaları kaybetmeden diski iki formata da bölümleyip kullanabileceğimi düşünmüyorum. ayrıca tv nin böyle iki formata sahip hdd yi okuyup okuyamayacağını da bilmiyorum. tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum, en pratik çözüm sizce ne olabilir?




 
VMware Fusion üzerine Windows kur, oradan yap dosya transferini. Biraz amele bir çözüm ama en ucuzu o :)


  • roket adam  (19.10.12 00:43:03) 
iyi hoş diyorsun da "roket adam" dediğin uygulamanın versiyon 5 i 50 euro uygun yazılım olarak linkte gösterilen tuxera nın fiyatı ise 25 euro, tuxera mantıklı gelmeye başladı bende.


  • candanag  (19.10.12 00:57:08) 
1-) harddiskine bir partition aç, fat32 uzantılı olsun, bu sayede hem windowstan dosya atabilir, hem de mac ten erişebilirsin. ama boyutu 4gb dan büyük dosya kuramazsın.

2-) ya da virtualbox kur, üstüne sanallaştırma ile windows kur, oradan eriş.

not olarak söyleyeyim, mac ortamları için kırık program olayı daha basit, illa uygulama dersen son çare kırık da bulabilirsin belki
  • bonjurkes  (19.10.12 01:30:27) 
Macfuse


  • esenboga  (19.10.12 07:58:26) 
macfuse ya da paragon..ikisi de yapiyor.


  • ned flanders  (19.10.12 08:40:16) 
  • metal revolution  (19.10.12 13:28:02 ~ 13:28:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.