[]

harici belleğe virüs girmiş..

arkadaşa verdim malum sağlam gelir mi virüs girmiş. her klasörün içine o klasörün adıyla bi klasör daha oluşmuş.mesela filmler klasörü var açınca içinde bi filmler klasörü daha çıkıyor. silmeye kalktım bütün dosyalarda aynısı var, bıraktım sonra silmeyi. şimdi nasıl virüsten temizleyeceğim? tehlikeli midir bu durum, içindeki dosyalar gider yoksa kurtarmanın yolu var mı? bilen arkadaşlar ilgilenirse çok makbule geçer.şimdiden teşekkür ederim..




 
virüs programıyla taradın mı


  • hadibeoradan  (18.10.12 02:59:03) 
maalesef bilgisayarda virüs programı kurulu değil..


  • tadin kaldi  (18.10.12 03:14:19) 
nod32 ile gayet rahat silersin. üstüne malwarebyte's programıyla trojan aratması yaptır. sorunun ortadan kalkar.

bahsettiğin virüs piyasada en bol bulunan virüstür. aynı klasör ismiyle yazan dosyaya bastığınızda takılı olan bilgisayara da bulaştırır.

hepsini teker teker elimle silerim diyorsanız, bilgisayarınızı güvenli modda başlatın ve harici diskinizi taktıktan sonra o benzer klasör isimlerini siliniz.
dikkat edilmesi gereken konu o virüse tıklayıp açmayı denediğinizde o bilgisayarda çalışmaya başlayacaktır, böylece silmeye kalkarsanız " bu program şuanda kullanımda" gibi bir uyarı alır silemezsiniz.
  • 1tam1ayran  (18.10.12 20:02:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.