[]

Şirket Bilgisayarı- Bilgi İşlem

Şirketin bilgi işlemcileri şirket bilgisayarı kullanan herkesin bilgisayarına uzaktan ulaşabildiğine göre, izini belli etmeden dosyaları açabilir, özel bilgilere bakabilir ya da daha uç senaryo, bilgisayarın kamerasını açıp bilgisayarın başındakini istediği gibi gözetleyebilir. Öyle değil mi?

Bunun tespitini yapmanın bir yöntemi yok mu peki?
Ben kullanırken benim haricimde biri bilgisayarda bir işlem yapıyorsa nasıl fark ederim? Mesela kamerayı çalıştırdıysa.

 
kameranın üzerine post it yapıştır.


  • orpheus  (18.10.12 00:48:24) 
kamera led'i devre dışı bırakılabiliyor. en temizi gidip kamera sürücülerini silmek gibi geldi şu an.


  • roket adam  (18.10.12 00:51:56) 
sizden habersiz olmaz o is. uzaktan sizin bilgisayara baglandiginda bilgisayarin kontrolu sizden cikmis olacak. boylece baskasinin baglandigini anlarsiniz.


  • crucio  (18.10.12 00:55:34) 
sirket bilgisayariysa domain'e kayitlidir buyuk itimal. senin bilgisyarina giris yapabilir, admin hakki da oldugu icin butun dosyalarina bakabilir.

kamerayi da calistirabilir, kameranin led isigi yanar ama kamera acilinca. onu da devredisi biraktiysa evet seni izleyebilir.
  • ocaan  (18.10.12 01:14:43) 
kameranın led ışığı yazılımla devre dışı bırakılabilir. her marka modelde olur demiyorun ama teknik olarak mümkün.


  • orpheus  (18.10.12 02:01:32 ~ 02:01:45) 
Valla felaket tellalı olmayayım ama, bu durumu birebir yaşamış arkadaşım var.. İstifanın eşiğine geldi, kendi kayıtlarında fazla birşey bulmayınca firmadan ayrılmadı.
Ama laptoplarını gece yatak odasında açık bırakandan tutunda, karısıyla kavga ederken, sevgilisiyle takılırken videoları alınmış onlarca kişiden bahsetti.
Yaptığı iş biraz güvenlik gerektiriyordu. Ondan şirket paranoyaktı, ama bu yaptıkları tamamen özel hayata karışmak olduğundan onlarca kişi istifa etti.
Benimde nişanlımın şu an çok büyük bir firmada çalıştığı için firma laptopu var, kamerasını elektrik bantıyla kapattım. Hem laptop siyah olduğu için belli olmuyor, hem de benim kafam rahat..
  • quaker  (18.10.12 09:57:15 ~ 09:58:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.