[]

Uluslararasi iliskiler ve AB ile ilgili kaynak kitap tavsiyeleri

Seneye International Relations/Political Science/European Studies bolumlerinden birine basvuracagim yurtdisinda bir universiteye master yapmak icin. Fakat su an okudugum bolum felsefe. Her ne kadar yukaridaki konularla ilgili burda ve yurtdisinda 2-3 sertifika programina katilmis olsam da bunlar basvuru asamasinda gosterilecek olan sertifikalardan ibaret cogunlukla.

Simdi bu yukaridaki konularla ilgili o bolumlerde okuyan kisilerden, su kitaplari degerlendirmelerini ve aralarindan secmelerini istiyorum. Onerilere de acigim.

Ana sorunum; giris yapacak oldugum icin Turkce'den mi okusam -ki pekiyi derecede kavrayabileyim- yoksa direk Ingilizce kaynaklar mi kullanayim?

Uluslararasi Ilıskiler:
---------------
John Baylis - the Globalization of World Politics: An Introduction to International Relations

Tayyar Arı - Uluslararasi Iliskiler Teorileri


Avrupa Birligi:
----------------
John McCormick - Understanding the EU: A Concise Introduction

ya da onereceginiz Turkce kaynak (ki bu Turkce olsa iyi olur cunku AB terimleri karmasik bir mevzu)



Siyasi Tarih:
----------------
J.M.Roberts - A History of Europe

Oral Sander'i okumustum bu konuda fakat bu kitap cok daha kokene iniyor, dolayisiyla almak mantikli olur.




Evet sevgili gelecegin diplomati arkadaslarim, onerilerinizi bekliyorum . Ingilizce kitaplar cok pahali, anlayacagim da henuz kesin degil ne kadar iyi bir ingilizcem olsa da fakat terimlere dalmak icin iyi olurdu aslinda. Neyse gordugunuz gibi durum karisik. Boyleyken boyle.

 
avrupa birliği ile kullandığım yararlı olabileceğini düşündüğüm bir kaynak verebilirim
www.seckin.com.tr
adresten de görebilirsin rıdvan karluk ab ve türkiye kitap adı.kütüphanelerde de bulabilrsin internet üzerinden sipariş olayı da olabilir varsa tabi..
  • magacgozgu  (07.12.08 01:35:13) 
Bence genel olarak ingilizce kaynaklar kullan. John Baylis'in kitabı gerçekten iyidir bunun yanında uluslararası ilişkiler için şu kitabı önerebilirim; Chris Brown - Understanding International Relations, ama illa Türkçe de okuyacağım dersen Faruk Sönmezoğlu'nun Uluslararası İlişkiler Sözlüğü diye bir kitabı var tavsiye ederim.

John McCormick ab konusunda başyapıttır, komisyondaki eurocratlar bile kullanır, yani o seni idare eder. ama illa başka kaynak arıyorsan Simon Hix'in "the political system of the European Union" ve Brent Nelsen ve Alexander Stubb'ın ortak kitabı "The European Union" vardır.

Siyasi Tarih için okudukların fena değil ama şu sitede suggested readings bölümüne bak, orada özellikle Eric Hobsbawm'ın kitaplarını öneririm. www.ata.boun.edu.tr
  • fedaialkolik  (07.12.08 02:23:08) 
@magacgozgu: Turkiye- AB iliskilerinde bas yapit sanirim Birand'ın kitabi. Ben de onu kullaniyorum o alanda. Tesekkurler yine de.

@okyay: Ben o tarz degil de akademik kitaplar ariyorum

@fedaikolik: Istedigim oneri ve kritikler tam olarak bu tarzdi, sagolasin.
  • no christ requiress  (07.12.08 22:03:04 ~ 22:03:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.