[]

Yayla Çorbası Yapacağım?

tarifte yumurta yazıyor. bakkala gitmeye üşeniyorum. yumurtasız olmaz mı?
tarife yapılan yorumlarda, ' daha önce yumurtasız yapıyordum..... ' tipi bişey söylendiğinden soruyorum.



ek: yüksek maliyeti olmayan, 3-5 kalemlik malzemeyle hazırlanabilecek öğrenciye uygun yemek önerilerinizi de yazarsanız sevinirim.

 
Yayla çorbasını knorr'dan hazır al bence daha güzel olur. İçine de kaynarken yarım kaşık salça ekleyip bol bol karıştırırsan çok daha lezzetli oluyor.

Maliyeti düşük en kolay yemekler kızartma ve makarnadır. Pilav yapabilirsiniz, oldukça kolaydır zaten.

Her türlü sebze yemeğini yapabilirsiniz. Zaten sebze yemeklerinin yapılışı genelde aynıdır. Soğanu kavur, sebzeleri doğra içine at, 10 dakika yağda pişir, sonra üzeri kapanacak kadar suyu bas, pişmeye bırak.

Yok aga uğraşamam daha basit olsun dersen çeşit çeşit omlet yapabilirsin. Biberli omlet çok güzel olur. Patateslisi bir harika.
  • himmet dayi  (17.10.12 16:14:31) 
yumurtasız olmaz diye bişiy yok, ama olsa iyi.

maliyeti düşük yemekler herhalde sebzelerdir. kabak, patlıcan patates, ıspanak, kereviz, karnıbahar, lahana vb. bunların tümü benzer şekilde yapılır, soğan domates yağda kavurulup sebze de doğrandıktan sonra suyu tuzu istenirse baharatı ekleyip pişirebilirsiniz. ıspanak ve kabakta azıcık pirinç güzel olur, kabakta ayrıca dereotu çok yakışır.

çorba, sebze, makarna-pilav hepsi de öğrenciye uyar. yayladan başka tarhana, şehriye, mercimek çorbaları da yapılabilir. salata ve/ya yoğurt da eklerseniz beslenme işi hallolur. arada et, sık sık balık yiyebilirsiniz. balık da hem ekonomik, hem pratiktir. yapılması diğer yemeklerden uzun sürmez, salatayla yersiniz. tavuklar aslında tavuk olmadığından, ekonomik de gelse yememeye çalışın.
  • tedirginlik hucresi  (17.10.12 16:25:42 ~ 16:28:17) 
1 adet havuç
1 adet soğan
1 adet patates
varsa 1 adet kırmızı biber (kapya biber dediklerinden)
3/1 paket kırmızı mercimek
1 litre su
tuz,
zevkine göre baharatlar, karabiber, kimyon vs (bugün biri zerdeçal koyduğunu söyledi mesela)

hepsini ayna anda koy kaynasın. düdüklün varsa hele 10 dakkada hazır,
eğer blender gibi bişey varsa daha kolay olur yoksa iyice haşlandıysa çatalla bile ezilir, iyice ezip püre haline getir. al sana süper ve ucuz çorba. istersen servis yaparken üstüne yağ yakıp kırmızı pul/toz biberle ondan azcık gezdir.

üstelik durdukça katılaştığından her seferinde üstüne su ilave ederek ısıtman gerekeceğinden bereketli de oluyor.
  • halanne  (17.10.12 16:28:25) 
bir öğrenci çorbası daha:
1 adet soğan
3 bardak yeşil mercimek
2 bardak marketlerde paket halinde satılan ev makarnası

bi soğanı yağda kavur. yeşil mercimekleri de ekleyip biraz daha kavur. varsa az salça güzel olur. üstüne bol su ilave et, baharat koy, tuz, karabiber pul biber vs. kaynayınca makarnayı koy. mercimekler yumuşayıncaya kadar pişir. suyu az gelirse sıcak su ilave et. ben bunu çorba gibi değil, suyunu az koyup yemek gibi yapıyorum. istersen rendelenmiş havuç da koyabilirsin.

domates çorbası:
marketlerde meyve suyu gibi satılan domates suları var. çok az domates-biber salçasını az yağda kavurup, domates suyunu koy. içine bol karabiber, tuz (domates suyu tuzlu olabilir, kontrol et) kırmızı pul biber. kaynat. üstüne kaşar rendeler. al sana mis gibi domates çorbası.
  • halanne  (17.10.12 16:35:44) 
ek: kış geldiğine göre güzel güzel kurufasulye, nohut yemekleri de yapabilirsiniz. bunları da haşladıktan sonra, soğan-domates/salça ile pişirebilirsiniz. bazı sebze yemeklerine de yeşil mercimek, nohut koyarak lezzetini ve faidesini arttırabilirsiniz.


  • tedirginlik hucresi  (17.10.12 16:42:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.