[]

Babam Kendi Kredi Kartı ile Bana Uçak Bileti Alabilir Mi?

Arkadaşlar kışın Ocak gibi Türkiye'ye gitmeyi düşünüyorum. Babam sen paranı orda harca, bileti ben burdan sana alırım dedi...

Ama biyerde mi ne, çok uzun zaman önce bir yazı okumuştum. Kardeşi abisine uçak bileti almış, check in sırasında yolcu adı ile kredi kartındaki isim tutmadığı için uçağa almamışlar, belki ben yanlış hatırlıyorum veya o olay başka bir şey yüzünden oldu tam emin olamıyorum.

Ama o yazı aklıma geldi şimdi aniden.

Bileti emirates'den alacağız ama sizede bi sorayım dedim, deneyimleriniz oldu mu acaba?

Yani babam şimdi bana kendi kredi kartı ile benim adıma bilet alsa, hava alanına gidince sorun olcak mı? sonuçta biletde benim adım yazacak ama babamın kredi kartı ile ödenmiş olacak.

Ya başkasına uçak bileti alınmıyor mu? Yani kendi kredi kartınla alınca, kendinin mi uçması gerekiyor, e bileti alırken yolcu adı falan soruyorlar...ne bileyim aklım karıştı ya.

 
3d şifre ile alırsa sorun olmaz aksi takdirde satış ofisine gidip bileti alması gerekecek


  • seyyar satıcı  (17.10.12 15:44:21) 
bileti alırken ödeme tipi seçimi sırasında kredi kartı yolcuya mı ait diye bir ibare var onu işaretlemez ise alınabilir. Türkiye içinde bir çok kez ailemin kredi kart ile uçak bileti almışlığım oldu.


  • umutonal  (17.10.12 15:45:45) 
emiratesi bilmiyorum ama thy ile onlarca kez başkasına kendi kredi kartımla bilet aldım, hiçbir zaman sorun ile karşılaşmadık.


  • ozmania  (17.10.12 16:13:45) 
Benım biletlerimi hep yurtdışından babam alır.simdiye kadar bir sorun olmadı.


  • fraise  (17.10.12 17:32:02) 
3d secure yönteminde kart sorulmaz. ama normal olarak alırsa en yakındaki bilet satış ofisine kredi kartıyla gidip şu tarihli şu bileti ben kendim ahsen bizzat aldım. sorun yok, raad olun derse de olabiliyormuş.


  • arnatuile  (17.10.12 17:33:13) 
emirates için:

1.5 sene önce alınamıyordu, yolcu ismini girdikten sonra ödeme ekranında "kredi kartı sahibinin adı:" alanında yolcuların isim listesinden seçim yapılıyordu. şimdiki durum nedir bilemiyorum. bu nedenle arkadaşım babasının kartı ile alamamıştı, emirates ofisinden işlem ücreti ödeyerek alabilmişti. işlem ücreti de yalan olmasın 40-60 euro falandı.
  • cek  (17.10.12 17:40:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.