[]

Kontenjanı dolmayan bölümler hakkında

Bir üniversitenin X bölümü var diyelim, kontenjanı 77 ama 2011'de de 2012'de de bu kontenjan dolmamış, 40 olmuş 45 olmuş anca. Taban puanı da bir hayli düşük. Bu, orayı ilk sırada tercih eden herkesin o bölüme girdiğini mi gösterir? Sonuçta kontenjan dolmamış bile.




 
ilk sırada tercih etmene de gerek yok. orayı tercih etmiş ve ondan önceki tercihlerine girememiş olman yeterli. bir de barajı geçmiş olman.


  • ayiadam  (17.10.12 09:57:40) 
hah aynen onu kastetmiştim ben de.

şu anda bir bölümde eğitim görüyorum ama bu yıl kendi kendime sınava çalışıp girmek istediğim bi bölüm var ve şansıma tam bu anlattığım halde bölüm. bu yıl şansıma kontenjan dolar da tabanı yükselmez umarım.
  • hjarteblod  (17.10.12 10:19:32 ~ 10:20:27) 
inşallah dediğin gibi olur haci ama senin gibi düşünen insanlar elbet vardır :D


  • ayiadam  (17.10.12 10:31:18) 
2 yıldır böyle ama abi. kontenjanı sabit 70 küsür, ama giren kişi sayısı 2-3 yıldır 40-45. çok komik yalnız, taban puanı 198 tavan puanı 453. bu kadar farkı ilk kez görüyorum.


  • hjarteblod  (17.10.12 10:55:32) 
istediğin bölüm 2 yıllık mı?


  • yok öle bişi  (17.10.12 11:13:37) 
hayır 4 yıllık
hatta isim de vereyim ya, ben şu anda rus dili ve edebiyatı hazırlık sınıfındayım. girmek istediğim bölüm alman dili ve edebiyatı. aynı üniversitenin farklı bi bölümüne gidicem. geçiş yapamam muhtemelen, almanca hem sınava almancadan girenleri alıyor sadece, hem de dil-1'den alıyor. ben sınava ingilizceden girip dil-3 puanımla rusçaya girdimdi. dolayısıyla bu yıl hazırlanıp tekrar sınava girip tercih yapıcam adam gibi.

  • hjarteblod  (17.10.12 11:17:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.