[]

bulut teknolojisi

Sorumun bulut teknolojisi olup olmadığını da tam bilmiyorum ama,

şimdi ben bilgisayardaki bir programı bu bulut teknolojisi kapsamında internet ortamında sanal olarak işletim sistemine kurabiliyormuyum. yani mesela autocad kurdum ve herhangi bir internet kafeden kurduğum autocad'e erişip onda uygulama ya da işlem yapabiliyormuyum.

aslında en genel biçimiyle, online olarak sanal sistem kurulması mümkün mü ?

 
bulut teknolojisi dosya erişimi ile ilgili diye biliyorum. yani senin evdeki bilgisayarında bir autocad var. çalıştığın dosyayı da buluttan çekiyorsun, çalışman bitip kaydediyorsun. sonra aynı buluta erişimi olan ve kendi bilgisayarında da autocad kurulu arkadaşın Fevzi'yi arıyorsun. diyorsun ki "abi dosya tamam, sen de bir kontrol et, eksik varsa hallet". o da "ok" diyor. sonra açıyor buluttan dosyayı, kontrol ediyor, eksiklerini tamamlıyor vs.

ama senin dediğin olan daha çok terminal server mantığı. bir server var diyelim, sen autocadini bu server'a kuruyorsun. sonra bu server'a dışarıdan erişim hakkı veriyorsun. sonra, atıyorum, gidiyorsun internet cafe'ye, uzaktan server'ına bağlanıyorsun, açıyorsun autocad'ini, çalışıyorsun.
  • loveinaflipbook  (17.10.12 07:59:43 ~ 08:00:08) 
Online olarak sanal sistem kurulmasi gayet mumkun. Aslinda eksisozluk, duyuru gibi sistemler de sanal sunuculara bagli calismaktalar. Boyle bir sunucu kiralar ve erisime acarsan icine istedigini yukler ve butun dunyadan erisim saglayabilirsin. Bu bulut teknolojisi degildir. Loveinaflipbook guzel aciklamis.


  • ozdek  (17.10.12 08:27:04) 
sadece program değil işletim sistemlerinin bile bulut üzerinden işletilmesi hedeflenmekte. autocad örneği gayet mümkün, google docs bir diğer örnek.

rdp zaten yıllardır var olan birşey, bulutla bir ilgisi yok.
  • tuyra  (17.10.12 09:58:00) 
www.autocadws.com

Bulut tam olarak bu. Bir şey kurmana gerek yok.
  • serafettinn  (17.10.12 10:41:21 ~ 10:41:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.