[]

Üniversite içinde bölüm değiştirme

İstanbul Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı bölümündeyim ben, hazırlık okuyorum. DİL-3 puanıyla öğrenci alınıyor buraya. Ben yine aynı üniversitenin Alman Dili ve Edebiyatı bölümüne geçmek istesem, geçebilir miyim? Yalnız Alman Dili'ne sınavla girişte, sınava Almanca'dan girme şartı var. Ben İngilizce'den girmiştim sadece.
Bu geçişin bi adı var mı? Nasıl şartlar gerekli?



 
ilgili sınava girip tercih yapıp ilgili bölümün kontenjanına girebilmen lazım. atıyorum seneye sınava girdin almancayı kazandın 2013 kayıtlı olursun ama bir sonraki seneden devam edersin. ya da çift anadal hakkı varsa aynı anda iki bölümü okuyup 2 diploma alabilirsin bu da yüksek ortalama gerektirir. kolay gelsin.


  • isildur  (16.10.12 20:13:45) 
  • isildur  (16.10.12 20:20:11) 
benim hazırlık sınıfında olmam ve geçiş yapmak istediğim bölümün farklı dilden sınava girme şartı bulunması kafamı karıştırıyor. ne bileyim işletmeden uluslararası ilişkilere geçecek olsam o yönergeyi okurdum da şimdi anlamam ki ben onu. çok detaylı bakmak lazım.

öğrenci işlerine gitsem yardımcı olurlar mı? pek bi hayattan bezgin insanlar onlar, "olmaz canım sen derslerine çalış ihmal etme rusçayı. hadi annem." mi derler? zira lisede de bana "geçiş imkansız canım" dediler, yönergeyi falan bulup bizzat müdürlerle görüşerek kendi naklimi kendim yaptırdım.
  • hjarteblod  (16.10.12 20:25:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.