[]

İktisat mı? İşletme mi?

Merhaba

Dün sormuştum, şıkları azaltarak geldim.


Önlisans mezunuyum 3. sınıftan iktisat bölümü mü, yoksa işletme bölümü mü okumalıyım?

Artıları eksileri, zorluk kolaylık, kazandıracağı yetkinlikler açısından değerlendirirseniz sevinirim.

Ek- önlisans bankacılık ve sigortacılık mezunuyum.

Teşekkürler.


Ek-2 Her iki bölümün de ders listesi burada bulunuyor. Ben 5 yarıyıldan sonraki dersleri alacağım. Her iki bölümün de derslerine benim için bakıp görüşlerinizi yazarsanız sevinirim. ctrl F ile bölümü görebilirsiniz.

eogrenme.anadolu.edu.tr

 
pii nickinden utanir lan insan biraz.

isletmecinin yapacagi her isi iktisatci gidip isletme derslerini biraz ogrenip kendisini gelistirerek yapabilir ama tam tersi dogru degil. yani isletmeci de gelip iktisat derslerini alarak ayni seyi yapabilir de iktisat okurken isletmeye dadanmak, isletme okurken iktisata dadanmaktan daha kolay. bence bu bile yeterli bir sebep.
  • sendelemeden  (16.10.12 19:12:45) 
mevzu bahis açık öğretimse gerisi teferruat sanki.


  • dokuzeylul  (16.10.12 19:18:19) 
geleceğin açısından ikisini okuman arasında çok büyük bir fark olmaz. ama ben de zamanında araştırmıştım iktisat oku derim. biraz daha uzmanlık, denildiği kadar da zor değil.


  • dogushowbiz  (16.10.12 19:29:32) 
iktisat sayısal ağırlığı daha fazla olan bir bölüm, matematikten anlamıyorsan yanından bile geçme.


  • robin crusoe  (16.10.12 19:54:30) 
Benim de matematiğim çok iyi, hatta edebiyata laf olsun diye girdim mattan 80de 75 yaptım ama işletme seçtim. Çok mu yanlış yaptım ki :/ İktisat yan dal yaparım diye işletmeyi seçtim ikisinden ama tembelin önde gideniyim not ortalaması tutturabileceğimi sanmıyorum.


  • Adram3lech_  (16.10.12 20:28:54) 
ben işltme mezunuyum. iktisat daha zor ama daha iyi bir bölüm. eğer çok iyi bir üniversite değilse mutlaka iktisat. çünkü odtü- ankara gibi üniversitelerde iktisat bölümünü biraz zorlarlar. ama işletme daha kolaydır. iktisat bir bilimdir. işletme ise bir disiplindir.


  • mlky lvn  (16.10.12 20:31:32) 
Tabiki İşletme...Bir kere muhasebe derslerini en güzel işletme ve maliye verir.Yarın öbür gün ne olur olmaz elinde muhasebe bilgisi olsun asla aç kalmazsın.


  • dugili  (17.10.12 07:36:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.