[]

Büyük Numara Gözlük Takmak

Merhaba,

Olması gerekenden daha büyük numaralı miyop gözlüğü nasıl bir his yaratır? 0.25 fark var diyelim her iki gözde de.


 
0.25 rahatsızlık vermez çok fazla ama gözünüzün numarasını büyütebilir.


  • aybbub  (16.10.12 16:15:48) 
fark 0.25 ise; fark, fark edilemez de olabilir. takıp, denemek lazım. 1-2 saat taktıktan sonra burun üstünde ağrı, gözlükten de kaynaklanabilir. ama 1-2 gün bu ağrı geçmiyorsa sıkıntı var.


  • fauxhumanitas  (16.10.12 16:15:55) 
Ya güya aynı numaralı iki gözlük yaptılar. Çerçeveleri farklı şekil olarak. Birini çıkarıp diğerini taktığımda ciddi ciddi derinlik hissi değişiyor. İki gözlükte de gözlerimde ve başımda hafif bir ağrı, huzursuzluk, gözlüğü çıkarma ihtiyacı hissediyorum.

Gözlükleri bi yaptırdım, memnun kalmayınca tekrar doktora gittim, yeni reçeteyle tekrar gözlük yaptırdım. Bununla da memnun değilim. İkinci doktor ilk yapılan gözlükleri mikroskop gibi bir şeyle reçeteden yüksek ölçtü, ama gözlükçü ve başka bir hastane reçetedekiyle aynı ölçtü.

Reçetemin çok hatalı olduğunu düşünmüyorum, çünkü geçen yazki muayeneye yakın sonuçlar çıktı, iki farklı doktora gittim filan. Sorun ne anlamadım. Gözlüklerin odağından mı, camı mı kalitesiz, ne var çözemedim. 1 aydır gözlük sorunu yaşıyorum.
  • fadetoreality  (16.10.12 16:24:57 ~ 16:29:09) 
odak hatali alinmasi cok sik karsilasilan bi durum.
odaklarini tekrar kontrol ettir.. bazen, gozlugun seklinden dolayi camda olusan bombe de farkli gormene, bosluktaymissin gibi hissetmene ve basinin agrimasina neden olabilir.. ayrica camlara alisabilmek icin biraz sure gecmesi gerekir, kendine 2-3 gun tani, cok zorlarsa cikarip gozlugu yapan yere tekrar gotur.

1 aydir ayni sorun varsa, gozlukcunu degistir, muhtemelen odak problemin var.
  • uyku semesi  (16.10.12 16:31:18) 
bence odak, cam veya çerçeveden öyle olmuş.
gözlüğün modeli-markası ne ki?

güvenilir bir optikte yaptırdıysanız cam ve odakta sorun olmaması lazım.
ama iki gözlükte de aynı sorunun çıkması enteresan bence.

çerçeve yeni di mi?
  • fauxhumanitas  (16.10.12 16:32:07) 
Atasun.

Tek gözlükle yaşadığım sorun neyse, alışmakla ilgili diyeceğim de; diğerini takınca ciddi fark hissediyorum. O kadar ölçüp biçip hatalı yapabiliyorlar mı diyeceğim; ama alet edevat yetmiyor tabii, düzgün kullanabilmek de gerekli.

Çerçevelerin ikisi de yeni. Uyduruk, kalın siyah çerçeveler. Daha önce hep ince çerçeve kullanmıştım, bunun da rahatsız ediyor olabileceğinin farkındayım; ama sanki sorun daha başka.
  • fadetoreality  (16.10.12 16:34:52 ~ 16:36:25) 
mercek gözünüze göre değilse bulanık görme veya baş ağrısı yapar.
yapmazsa 0.25 çok büyük bir fark değil demektir.

bir arkadaşım da gözlüğünü yenilediğinde aynı sorunu yaşadı.
"ben bunu sevmedim. güzel göstermiyor, vs..." dedi ama sonra alıştı.
sanırım alışmak gerekiyor. göz zamanla gözlüğe göre ayarlıyor görmesini.
gözün adaptasyon sürecinden kaynaklı da olabilir yani.
  • 9kuyruklukedi  (16.10.12 16:36:29 ~ 16:38:43) 
iki gözlüğü de aynı yerde yaptırdıysanız, ikisinde de sorun varsa cidden camda/odakta sorun olabilir. gözbebekin bulunduğu yeri düzgün işaretlememelerinden bile olabilir. tekrar bir odak ölçümü lazım sanki.


  • fauxhumanitas  (16.10.12 16:53:54) 
ben de atasundan gözlük aldım aynı sorunları yaşadım hatta burda duyuru da açmıştım. şimdi alıştım. ancak şöyle ki, aynı numara kullanan bir arkadaşımın gözlüğünü taktım ve dünya varmış dedim. benim gözlüğümü kullanırken, yakına bakarken çıkarma ihtiyacı hissediyorum mesela. galiba camın kalitesi deşiyor.


  • mlky lvn  (16.10.12 17:01:44) 
Başka bir Atasun şubesine gidip ölçmelerini kontrol etmelerini isteyeceğim. Toplamda 4 tane gözlük yapmış oldular, 3 çerçeve, 4 çift cam ile. Sonuçta gözlükler hala eğri, hala görüş sorunu var.


  • fadetoreality  (16.10.12 17:25:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.