[]

özel sektör için kpds önemli bir sınav mı?

girmeli miyim? 2009 kpds'den 75 almıştım.




 
özel sektör kpds yi tınlamaz.


  • hottamale  (16.10.12 13:21:25) 
thy tanır


  • seyyar satıcı  (16.10.12 13:23:18) 
değişir. bazı bankalar, savunma sanayi şirketleri dil şartı olarak kpds yi de kabul ediyor.


  • ozmania  (16.10.12 13:23:51) 
ozmania + 1.

yani elbet toefl vs vs ayrı bir olay ama kpds de

"saçma salak beyinsiz ötesi bir sınav, bir gram ingilizce bilmeyen adam 75 alır"

denecek bir sınav değil ki.

özel sektörde siz olsanız:

"yaa ingilizcem var abi" diyeni mi alırsınız kpds 75 diyeni mi? ha bunlara eş değer veya daha yüksek bir toefl olsa daha da iyi elbette kim buna hayır der.

bence kpds'yi yenileyin ve daha bir vurucu nota (85 üstü) çıkarın.

tabi ielts toefl'a kimse hayır demez.
  • ayemverihat  (16.10.12 13:28:47) 
toefl ve ielts daha geçerli ancak kpds de önemli. bu açıdan bence kesinlikle girin.

özel sektör kpds'yi tınlamaz diyenlere bakmayın. thy kpds'yi kabul ediyor örneğin. şekerbank başvurusunda da kpds'den son 2 yıl içinde 75 veya toefl'dan x puan almış olma şartı vardı. türk telekom için de bir pozisyonda son 2 yılda kpds'den 75 alma şartı arandı, vesaire. ama mesela iş bankası kpds kabul etmiyor, sadece toefl ve ielts kabul ediyor.

yani özel sektör kpds'yi tınlıyor. bence sınava mutlaka girin.
  • gogu delen adam  (16.10.12 13:48:16 ~ 13:51:17) 
Mülakatta veya iş başvurusunda "ingilizce konuşma düzeyim - iyi" gibi bir kalıptan daha iyidir her halükarda bir sınav sonucu vermek. Karşı taraf en azından bir fikir edinebileceğinden girin.

Yine de toefl ve ielts daha prestijli ve elle tutulur sınavlardır konuşmanızı ve dinlemenizi de içermesi bakımından.
  • homo sapiens gotgobekus  (16.10.12 14:44:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.