[]

Gerzek oda arkadaşı

Biraz yakınma duyurusu bu.
Yurtta kalıyorum, odada 4 kişiyiz. Biri zaten kaç yıldır internetten tanıştığım kadim dostum, diğeri onun liseden arkadaşı, buraya kadar her şey harika ama bir de aynı bölümde ve sınıfta olduğum bir kişi var odada. Öyle böyle değil, çok fazla gerizekalılık yüklenmiş kafasına. Ultimate gerizekalı. Artık günlerdir söylediklerini duymazlıktan gelmeye, ignore etmeye, hiçbir esprisine (ki utanmadan sürekli kötü espriler yapıyor) gülmemeye gayret ediyorum ama bana mısın demiyor. Aptal özgüveni böyle bi' şey galiba. Akıllı adamlarda olması gereken özgüven bunda birikmiş hep.
Çocuktan o kadar iğreniyorum ki, şu anda odada 4 erkek nefes alıyor olmamıza rağmen bir tek onun nefesini duyuyorum ve kulaklarımı tırmalıyor nefes alış-veriş sesi. Bir şeyler yerken çok fazla ses çıkarıyor, bir şeyler içerken gurk gurk diye sesler geliyor boğazından orospu çocuğunun.
Bir de aynı sınıftayız ya, gerizekalı sürekli beni sınama eğiliminde. "Bugün x'i öğrendik, söyle bakim ne demek x???" diyor durup dururken. Cidden soğuk davranmaya çalışıyorum çocuğa, utanması, onuru gururu olan biri olsa anlar yakınlaşmak istemediğimi. Kim olsa anlar, ama bu yavşak anlamıyor işte. Odada kimse onunla konuşmuyorken birden Rusça cümleler söylüyor sesli şekilde (Bölüm Rus Dili ve Edb. bu arada). Sabah uyandıktan hemen sonra telefonundan death metal şarkısı açıyor 3-4 tane, giyinirken hazırlanırken hep onlar çalıyor. Lan kulaklık tak bari öküz oğlu öküz topluluk içinde yaşıyosun.
Yemin ediyorum uyurken yastıkla boğmak geçiyor içimden. Sırf o çocuk benim bölümümde diye, severek isteyerek girdiğim bölümümden soğuyorum, 3 haftadır derslere girmiyorum sırf onunla birlikte gitmeyelim, derste yanıma oturmasın, tenefüslerde falan yakınlaşma olmasın diye. Derslerden de geri kaldım böylece. Amına yumruk atayım böyle insanın, ayak bileklerinden tutup tezgaha vurayım domuz gibi ya.

 
rahatsız olduğunuzu kibar dille anlamıyorsa, anlayacağı dilden konuşun. sert çıkışın. ve kimsenin sizin hayatınızı bozmanıza izin vermeyin. derslerinizden geri kalmayın. oda arkadaşlarınızla birlikte yönetime söyleyip odasının değişmesini isteyebilirsiniz belki. n'olursa olsun kendi hayatınızı gereksiz kişiler yüzünden bozmayın.


  • sizofren hayaller  (16.10.12 04:00:21) 
öyle heybetli bir arkadaş da değil kendisi, ben zayıf ve kısa boylu biriyim ama o da benim bi 5-10 cm uzunumdur anca. metalhead dediğime bakmayın "uff okulda da metalci buldum haa süper" diyen, eskiden bateri çalmasından dolayı duyduğu her şarkıda, her fırsatta bacaklarına patapata vurma hakkı olduğunu sanan bir gavat kendisi.


  • hjarteblod  (16.10.12 04:02:12 ~ 04:06:07) 
ya çocuk bi de saf gibi böyle. mesela internette birileriyle yazışırken her cümlesinin sonuna ":D" koyuyor. biz önce sanalda öyle sandık, sonra baktık gerçekten de sürekli gülümsüyor çocuk. doğrudan kötü niyetli bi şey yapmıyor gibi, bu yüzden de çıkışıp "siktir lan!!" diyemiyosun. ben kolay kolay insanları tersleyebilen, atarlanan biri de değilim hani sabırlı, tahammüllü, aşırı soğuk biriyim. yanımda at öldürseler dönüp bakmam ama bu ibneye fena ayar oluyorum. ama işte elle tutulur bişey yok ki. ben çocuğa desem ki "bilader kulaklık tak müzik dinleyeceğin zaman", "hı taam" der takar. ben çocuğun gerizekalı olmasına sinirleniyorum. ben akılsızlığa tahammül edemiyorum. bu kadar gerzek biriyle yurt odasında ve sınıfta bu kadar yakın olmamıza tahammül edemiyorum. onu da gidip yurt yönetimine şikayet edemeyiz ki. ya da "bu çocuk su içerken çok ses çıkarıyo ya" desek onu değil bizi yurttan atarlar.


  • hjarteblod  (16.10.12 04:06:18 ~ 04:07:15) 
fotolar cok iyiymis ahahahaha

odadaki diger adamlar da senin gibi nefret ediyor mu?
  • arayici oynarim  (16.10.12 04:11:13) 
bir şey yapacaksan eğer, yaptıktan sonra ne olacağını da düşün. benimde böyle bir arkadaşım vardı uyuz olduğum, buna açık açık söyledim git diye, tam kurtuldum derken bu seferde vicdan azabı duymaya başladım amk. öyle bi mallık var bende, merhamet mi her ne boksa...


  • eyyorlamam bu gadar  (16.10.12 04:23:29 ~ 04:23:48) 
@arayici, dostum dediğim adam olan bitenin farkında, çocuğun gerzekliğinin de benim bundan hoşnutsuzluğumun da. 1-2 kez uyarmıştı sanırım "abi kulaklık taksan ya.." diye. Sonra taktı çocuk da, sonraki gün yine aynı. Benim kadar nefret etmiyodur çocuktan muhtemelen ama. o da ara ara diğer arkadaştan yakınıyor ama. "x ile y'den kurtulsak iyi olur aslında.." demişti bi ara. x ve y bizim diğer oda arkadaşları işte, anladınız. zaten bununla eve çıkıcaz falan yurt sözleşmesi bitince, şimdi ilk sene parasızız falan diye yurda kaçtık. "eve çıkıcaz yeaa" olayı da ne biçim klişe di mi.

diğer arkadaş, dostun liseden arkadaşı; onun rahatsızlığı pek yok aslında. bikaç kez birlikte dışarı bile çıktılar hatta çocukla. onun da bikaç kez "abi kulaklığı taksan?" vakası oldu ama aralarında pek bi şey yok, nefret hiç sanmıyorum.

%15-55-100 olarak sıralayabiliriz yani odadakilerin çocuğa karşı hoşnutsuzluğunu.

bir de tam şu an horluyor adam. ben sabahlayıp öğlen 1:30'daki dersime gitmeyi düşünüyorum adam horluyor. inşallah burnun tıkanır da felç geçirirsin amın oğlu.
  • hjarteblod  (16.10.12 04:29:16 ~ 04:31:16) 
fiziksel müdahele fikrinin komikliklerden öte olmadığını düşünerek o konuda bir şey söylemiyorum bile. zaçmalama o konuda.

"Sırf o çocuk benim bölümümde diye, severek isteyerek girdiğim bölümümden soğuyorum, 3 haftadır derslere girmiyorum sırf onunla birlikte gitmeyelim, derste yanıma oturmasın, tenefüslerde falan yakınlaşma olmasın diye" bu kısmı da çok inandırıcı bulmadım.

azcık da ciddi cevap vereyim:
lan şimdiye kadar zaten ilkokul-ortaokul yılları çocukluk denip geçilebilecek yıllar. lisede de okuldan 3-4 arkadaşla takılmaca, 2-3 kıza sataşmaca ile okul zamanı geçiyor. evde de mal mal pc başında, odada zamanlar geçiriliyor ve pek de seçilmiş bir sosyal hayat olmuyor.

şimdi ise üniversitedesin. ki şehir de değiştirdin. artık karşına çok daha fazla farklı farklı tipler çıkacak. emin ol bahsettiğin çocuk, özel bir karakter değil. bir tip aslında o. yani ona çok benzer çok insan var. hatta çocuğun seni sinir eden davranışlarının çoğu çeşitli bilim/disiplin dallarıyla tanımlanmış davranışlar. önce bunu bi bil. sadece onun gibi çok insan olduğunu ve çoğumuzun hayatında benzer tipler olduğunu bilmek bile seni biraz rahatlatır. bu azap sadece sana değil. hayat dediğimiz yarraktan şeyin kötü yanlarından biri de bu. bunu bi kabullen.
farkındalık ve kabullenme aşamasından sonra da tabi mücadele/başaçıkma/idare edebilme yöntemlerini sana söylemem gerekir sanırım bu kadar artislik yaptıktan sonra. ama ne yazık ki bu konuda o kadar da iddialı değilim. ben de hala zorlanıyorum maalesef.
şimdi, burdaki aklıselim sahibi kimseler sana "adam gibi konuş" falan diyorlar da onu da belli bir taktikle yapmalısın aslında. karşındaki olgun bir birey değil henüz. hatta belki sen de olgun bi birey sayılmayabilirsin, bilemem. dolayısıyla oturup da sorununuzu konuşmak -en az bilmemkaç ay daha aynı odada fiziksel olarak yaşamak zorunda olduğunuz da düşünülürse- senin için en kolay çözüm olmayabilir. "olm mal mısın amınakoyiim" samimiyet seviyesinde laflar daha etkili olabilir. ona ihtiyacı olan tatmin duygusunu vererek ondan karşılığında(zaten hakkın olan bir şey de olsa) bir şey istemen, o şeyi almanı kolaylaştırabilir. falan filan, şimdi yazmaya üşendim ama demem o ki bu işler böyle. allahutealayüceyaradan kolaylık versin.
  • fatihkkk  (16.10.12 04:42:24 ~ 04:43:32) 
ha tabi bi de her şekilde 4 er kişinin, o yaşta o boyutlarda bi odada o kadar da saygılı-huzurlu yaşamasının zaten imkansız olduğunun bilincinde de olman kafanı azbişeydaha rahatlatır.

nasısa eve çıkçaz yææ kötü bi kafa değil, idare etme kafasıyla bu dandik durumla daha kolay başaçıkabilirsin cidden.
  • fatihkkk  (16.10.12 04:44:39) 
ha bi de, müshili daya ara sıra yediğine-içtiğine; tuvaletten çıkamasın işte çocuk. pratikte rahatlatır odayı onsuzluk. hem de çocuğa kötü bişey yapmış olmanın mikkkemmel içhuzurunu yaşarsın.


  • fatihkkk  (16.10.12 04:48:08) 
@hjarteblod

ahahaha amk cok güldüm ya. agzım kulaklarımdan resmen. ama yazık lan cocuga cok üstüne gitmeyin.biraz atarlanın sikerim lan muzigini de metalide fln diyin. sora uzatmadan arkadas modunda takılın. o da ana baba evladı lan sonucta. amk hem güldüm hem cocuga da acıdım lan
  • all girls dream  (16.10.12 04:48:56) 
yemin ediyorum rus dili ve edebiyatı demeseydin çocuğu tanıdığıma emindim. eğit onu.


  • niyebilmiyoruz  (16.10.12 05:19:55) 
abi götürüp kapısına bıraksan belediye bile eğitmez bunu, bana ne elin oğlunun eğitiminden. bana uzak olsun yeter.


  • hjarteblod  (16.10.12 05:32:09) 
taşın ve bir daha da hiç yüzüne bakma.


  • ermanen  (16.10.12 07:13:00) 
@ermanen yurtta sözleşme imzalamamış olsak sömestrda eve çıkardım da haziran sonuna kadar sözleşmemiz var işte.


  • hjarteblod  (16.10.12 07:18:35) 
öyle dedim çünkü düzgün konuşsan da laftan anlamayacak birine benziyor. tabii yine önyargılı konuşuyorum ama anlattıklarına göre öyle duruyor. deneyebilirsin belki.

diğer oda arkadaşların ne diyor? onlar da şikayet ediyor mu senin gibi? belki hep beraber konuşabilirsiniz, o zaman belki evden ayrılmayı bile düşünebilir.

ama sonuçta taşınmak en sağlam çözüm olurdu. diğer çözümler çocuğu daha da fişekleyebilir gibime de geldi.

not: onun dışında sallamama durumunu daha üst seviyeye çıkarabilirsin. senin yanına geldiğinde uzaklaş mesela. aynı yerlerde bulunmamaya çalış vs. ama şunu da hatırlatayım, ne kadar sevmediğin biri olsa da, insan insana muhtaç olabilir bir şekilde. ha bu çocukla olur demiyorum, insanın kendi seçimleri var sonuçta. sadece genel anlamda diyorum. yani çözümleri de ona göre seçmek lazım.
  • ermanen  (16.10.12 07:23:48 ~ 07:29:29) 
diger cocuklarla konus, tasak oglani yapin cocugu.
sacmalarina gülün beraber arkadan, hayatinizin eglencesi olsun aptalliklari.

vazgecemeyeceksin sonra.
  • burfak  (16.10.12 11:11:47) 
beyler bi de ekleme yapayım şimdi çocuk uyanınca aklıma geldi; bu sürekli küfür etmeye başladı. az önce bankadan aradılar bunu, telefonu kapattıktan sonra "pff sikiyim yaa banka gibi.." dedi direkt. yurtta internet gidiyor, "sikiyim böyle yurdu yaa pff.. gerizekalı sikik yurt.." diyor. oyunda eline veriyoruz "sikiim çok ibnesiniz var ya.." diyor. çocuk sürekli sikiyor amk. küfüre karşı net bir tavrım yok da, püripak, tertemiz çocuk imajındaki birinin, ağzına yakışmayan şekilde "sikiyim! onu da sikiyim!!" demesi çok oturaksız, böyle özenti gibi geliyor bana. küfür ederek adam olunduğunu sanıyor gibi. önceden de yoktu bu, zamanla açılıyor herif. ilerde direkt bizi sikmeye çalışacak zaar.


  • hjarteblod  (16.10.12 11:17:20) 
aahahaha ulan fotolara gel ya, lan ben biliyorum bu tipleri. hacı bu adamlar saf insanlardır ibneliğine zerre bişey yapmazlar ama nefes alış verişleri bile benim senin gibi adamları rahatsız eder, yani bi insanın bu kadar mal olduğunu kabullenemezsin, sen bu elemana dayak da atsan gelip abi niye öyle bişey yaptınki der, ben aramızın bozulmasını istemiyorum falan.. ya ulan ahaha amk psikolojimi bozdu fotoları ahaha


  • soluman  (16.10.12 11:22:55) 
hah, @soluman, aynen aynen. çok iyi anlattın ellerine sağlık.


  • hjarteblod  (16.10.12 11:52:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.