[]

sizin de gereksiz bilgi hafızanız güçlü mü?

markette önümdekinin kredi kartındaki ismi bi' saniye görüyorum ezberliyorum, bankada önümdeki kişi adını söyledi bugün görevliye, akşam hatırladım adını soyadını, facebook'a yazdım direkt çıktı, resimden de teyit ettim.
birisi birine telefon numarası veriyor olsun yolda, hemen ezberliyorum bir duyuşta. oysa direkt bana verilse o numara ezberleyemem.
gerekli şeyleri akılda tutamıyorum gereksiz her bilgi yerleşiyor.
soru başlıkta evet.

 
evet evet. o yüzden insanlara bana sayı ve başka gereksiz şeyleri söylememesi için yalvarıyorum hatta. saçma sapan numaralar kalıyor aklımda, işin kötüsü bu bilgilerin rüyama bile girdiği oluyor. çok acayip.


  • snape i başından beri tanırım  (16.10.12 03:21:05) 
aynen. ilk okul arkadaşlarımın isim-soyisimlerini ve hatta okul numaralarını bile hatırlıyorum(facebookta olmayanlar dahil).

bunun yanında eski anılar(zaten anının yenisi olmaz amk), çevremdeki çoğu kişi hatırlamazken ben hatırlıyorum. tamam herkes kendi yolunu çiziyor ama eskiler ne çabuk unutuluyor be arkadaş diye sitem ediyorum sonra kendi kendime.

bide aynı ortamda bulunduğum(kalabalık ortamlar yani) ve tanışmadığım kişilerin isimlerini bilirim genelde. sonra kendi kendine soruyorum lan acaba buda benim ismimi biliyor mu diye.

ve numara ezberleme. geçenlerde sınav sonuçlarına bakmam için arkadaş tc'sini söyledi ama site açılmadı. akşam bi daha geldi ben direk yazdım girdim(başka bilgisayardan), oha lan ne çabuk ezberledin dedi.
  • eyyorlamam bu gadar  (16.10.12 04:20:02) 
valla genetik bir şey herhalde, bizim ailede de var bu, insanların kendilerinin bile hatırlamadığı eski telefon numaraları filan hafızamda kalabiliyor. Trivial pursuit gibi oyunlarda tur bindiriyorum arkadaşlarıma, ehe ehe bunu da bilemezsin gibi söyle bakalım formula 1'in başkanı kim gibi sorulara bile cevap verebiliyorum (hiç sevmem, hiç izlemem, gazetede okumuştum.)
hatta bir şeyi unutunca ya ne unutkan bir insanım filan diye hayıflanıyorum, sonradan farkettim ki insanlar unutmaya filan takmıyorlar, biz her şeyi hatırlamaya alıştığımız için bir şey bile unutsak hafızamızın zayıf olduğu sanısına kapılıyoruz, halbuki tam tersi...

  • primusinterpares  (16.10.12 05:59:49) 
benim de hafızam çok değişik. çok gereksiz ve ince detayları hatırlayabiliyorum. bikaç saat önce olmuş veya çok önemli birşeyi hatırlamayabiliyorum. belki de bu, detaylara daha çok odaklandığımdan olabilir. numaraları hatırlama konusunda çok kötüyüm ama.

görsel hafıza geliştirilebilir tabii.
  • ermanen  (16.10.12 06:58:12) 
hep bu süper kahraman filmleri gazliyo hep.

www.eksisozluk.com

hepimiz normal insanlariz sonucta.

bende 4 saat oturup 40 sayfa ezberliyorum sinavdan sonra hic bir sey kalmiyor, iste hep o anki durum, aciliyet, ona gereklilik.

insan vucudu kendini korumak icin cok seyler yapabilecek kapasitede. ondan normal yani.
  • serabetan  (16.10.12 09:47:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.