[]

Okuma alışkanlığımı kaybettim (Kitap tavsiyesi)

Şimdi baya baya okuma alışkanlığımı kaybettiğimi farkettim. Hani uzun metinler okurken bile sıkılmaya başlıyorum, ders notlarını bile okuyamıyorum o derece. Halbuki önceden kitap üstüne kitap bitiren biriydim. iş-güç hayata girince, uzun süredir fırsat bulamama (gibi bir mazeret de olabilir) sebebiyle okuyamıyorum bir şey.

Bir kitaba başladığımda 20-25 sayfa sonra sıkılıyorum, çünkü malum girişinden itibaren saran kitap sayısı çok azdır. o girişi halledemiyorum bi türlü. lan ben tutunamayanlar'ı sıkılmadan okuyan adamdım, nolduysa artık.

diyorum ki böyle araştırma kitaplarıyla başlayayım, mesela ilgimi eski medeniyetler çok çekiyor şu sıralar. onların gizemleri vs. yada iskenderiye kütüphanesi ile ilgili tüm yazımları okuyorum şu sıralar sıkılmadan internette şurda burda. hani çok saçma alakasız örnekler verdim galiba ama bunlar bende merak uyandıracak şeyler.

bu yüzden kitap tavsiyesi istiyorum alakalı?

 
aksiyonlu/kurgulu kitaplar oku. mesela en son danilov beşlemesinin 3 kitabını okudum çerezlik kitap diye. sonra tekrar kazanırsın.


  • niyebilmiyoruz  (16.10.12 05:23:55) 
dostoyevski'nin bir sözünü hatırlatayım, "soylu okuyucu başladığı kitabı bitiren okuyucudur." ( valla vardı böyle bir sözü, kaynak gösteremeyeceğim şimdi.)
bence kitap okuma alışkanlığına dönmek için roman çok önemli o yüzden,
philippe djian , betty blue
frank herbert dune (fena değildi ama beklediğim kadar güzel de değildi, insanlar çok seviyor ama, demek ki güzel)
roman hariç ne bileyim, mesela
hemen her şeyin kısa tarihi var, popüler bilim kitabı, eğlenceli bir kitap...
bu saatte aklıma bir şey gelmiyor, tabii okumadığın kaldıysa dostoyevski balzac o bu şu klasiklerden hepsi okunur, neden olmasın...
  • primusinterpares  (16.10.12 06:05:53 ~ 06:06:57) 
futbol seviyorsan I am zlatan'ı okuyabilirsin, süper bir kitap değil, ama başarılı bir futbolcunun varoşlardan gelen hayatı ve futbolun arka plandaki bilmediğimiz şeylerini taraflı da olsa anlatması, bunu duymak-okumak güzel bir his.


  • madyb  (16.10.12 07:54:57) 
hacı aynı durumdayım. tolkien çarptı. yüzük kardeşliğini okumam 3 yıl sürdü.
kısa kitaplarla tedaviye başlama önerisi sunuyorum. bitirdiğini görüp özgüvenini yerine getiriyor. hem de olayın içine giriyorsun hemen.

franz kafka - dönüşüm

("bunun öncesinde dostoyevski'den yeraltindan notları okursanız iyi olur" demişlerdi. o da kısa bi kitap.)
  • unalub  (16.10.12 08:52:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.