[]

7aralık (pazar günü) milano malpensa

akşam üstü 5 gibi orda olcam tam 1 günlük boş vaktım var neler yapılabilir neler gezilir birde merkeze yakın mıdır malpensa h.alanı ?

not; havalar nasıl oralarda?


 
not: havalar cok souk burda eksi 8 derece. Malpensa merkeze 1 saat, shuttle a binip gelceksiniz merkeze, tren istasyonunun orada indircekler sizi. valla orada bi meydan var, onun disinda onemli yerlere gitmek icin metroya binmek falan gerekiyo . duomo var gormeniz gereken, la scala var. o sogukta o saatte bisey yapamazsiniz zaten,


  • sanio  (06.12.08 04:18:51) 
1 günlük boş vakit derken 24 saat olarak ele alıyorum...

şimdi malpensa hava alanı merkez istasyona(stazione centrale) 50 dk gibi bir mesafede, otobüs ile şehir merkezine ulaşım mümkün. 7-8 euro gibi bişey olsa gerek fiyatı.

merkeze ulaştığınızda kendinize öncelikle günlük bir atm bileti alın 3 euro olup tüm ulaşım araçlarında kullanıldığı saatten itibaren 24 saat geçerlidir. bunla şehrin içinde heryere gidersiniz.

18.30 civarı merkezde olursunuz, ordan bir metro ile duomo'ya gidin -sarı hat- (eğer moda ilginizi çekiyorsa bir durak önce yani monte-napoleone durağında inin. burası ünlü butiklerin bulunduğu bir cadde ve büyük ihtimal noel süsleri başlamıştır. ilginizi çekebilir.
yürüyerek duomo'ya (ana katedral) ulaştığınızda katedral kapalı olacağından dışardan keyfini çıkarın. yan tarafta galleria vittorio emannuele var, yanlış hatırlamıyorsam avrupanın ilk alışveriş merkezi. galleria'nin diğer kapısından çıktığınızda sol tarafta ünlü opera binası "scala"yı görebilirsiniz.

duomo meydanından sonra iki seceneğiniz var;
1. via torino yu tutturup aşağıya naviglio tarafına yürümek. daha gece hayatına yönelik barlar vs var. via torinonun sonunda sütunlu bir meydan göreceksiniz, gençler burda piyasa yapar. çevre barlardan içecek herhangi bişey alın açık büfeden de karnınızı doyurun. 6-9 arası aperitivo'dur içkiye para verdikten sonra yiyecekler beleş. la hora feliz'i tavsiye edebilirim.

tekrar kaptırıp yürürseniz yol naviglio'ya çıkar. nutella sever biriyseniz zaten kokusunu 100 metre öteden duyarsınız, yolun üstünde küçük bir creperia var, tatlı seviyorsanız sakın kaçırmayın. daha sonra naviglioda bi bara girip takılabilirsiniz... bu arada naviglio bölgesine gündüz de gidebilirsiniz, ara sokakları avlulu evleriyle akşam olduğundan daha cezbedicidir gündüz bence burası.

2. seçenek, duomo'dan piazza dei mercati üzerinden via dante. yolun sonunda castello sforzesco var, o saatte kapalı olur ama arkasındaki park -parco sempione- açık olabilir(vardığınız saate bağlı) burda da herhangi bir yerde aperitivo olayına girip karnınızı ucuz yollu italyan yemekleriyle doyurabilirsiniz (ort8-10 euro, fast fooddan iyidir) burdan cadorna tarafına yürürseniz chocolate'da(via boccaccio,9) dondurma yemenizi şiddetle tavsiye ederim. milano'da yediğim en iyi dondurma burda diyebilirim.

gece hayatına akıcam diyorsanız corso como tarafına gidebilirsiniz. biraz parayı gözden çıkarıcaksınız.

ertesi gün ise -p.tesi- isteğe bağlı olarak duomo'nun içini gezebilirsiniz, italyadaki sayılı gotik binalarından biridir. veya eğer mimari ilginizi çekiyorsa çatısına çıkın, öyle matah bir manzara beklemeyin ama çatıdaki tüm heykelcikleri yakından görme fırsatınız olur.

veya yeşil hattı kullanarak s.ambroggio'ya gidebilirsiniz. 8 aralık ptesi s.ambroggio günü (bayram), büyük ihtimal o bölgede hareket olacaktır (s.ambroggio kilisesinde sabah aini fln -yapı olarak da bayağı eski bir basilikadır-, ilginizi çekebilir), aynı zamanda şehrin de tarihi merkezi sayılır burası.

alışveriş de yapabilirim diyorsanız, rinascente(boynerimsi), corso buenos aires veya via torino'ya gitmek isteyeceksinizdir.

büyük ihtimal müzeler fln bayram dolayısıyla kapalı olacaktır.

biraz uzun oldu sanki, kaptırıp detaya girdim..
herşeyden önemlisi havaalanındaki info'dan kendinize bir harita edinin...

iyi eğlenceler,
  • nwnd  (06.12.08 05:15:20 ~ 05:25:22) 
ben destan yazana kadar sanio özet geçmiş:)

not: havalar kuru soğuk, kaşkolunuzu nemlendiricinizi yanınızdan eksik etmeyin.
  • nwnd  (06.12.08 05:16:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.