[]

İşten Ayrılma Etiği

Güzel insanlar,
Şimdi mevcut işim hastane programları üstüne ve bunların eğitimini veriyorum. Gittiğim bir hastanede web tasarımla alakalı bir pozisyona başvurdum ve kabul edildim. Yalnız bu hastane kendi yazdığı bir programı kullanıyor ve bizim programın sadece küçük bir modülünü kullanıyor.

Bugün müdürle konuştum, isim vermeden başka bir yerde işe başlayacağımı söyledim. O hastanede bizim hbys yazılımı kullanılıyorsa taş koyarız dedi, işin web üstüne olduğunu söyledim. Ancak nasıl tahmin etmişse hastaneyi arayıp yaptıklarının ayıp olduğunu ve patronlarıyla konuşup benden vazgeçirmelerini söylemiş yoksa bir daha kendilerine yardım etmezmiş.

Arkadaş ben bu işe başvurdum, demomu yaptım, adam beni beğendi, işi kaptım ancak yaptığının yasal olmadığını bile bile sırf hastane kendi programlarını kullanıyor diye benim müdür böyle hallere girmiş. Bu saatten sonra orayı benden vazgeçirse bile durmam bu şirkette o ayrı tabi.

Şimdi kimin yaptığı doğru veya yalnış? Bir de benim nasıl davranmam gerekir?

 
bana göre sen haklısın. istifa edersen, bu durum eminim patronunun umrunda olmaz, onun tek derdi senin o hastaneye gitmemendir. öncelikle anlaştığın hastanedeki ik birimiyle -ya da seni işe alan birim her kimse- irtibata geçerek nabız yoklayabilirsin. eğer "işe taş koyuldu seni almıyoruz" derlerse, bu aşamadan sonra ya işine devam edersin, ya da istifa edip bir müddet işsizliği göze alıp kendine iş ararsın. şimdi bekara karı boşamak kolay dolayısıyla ben olsam şeklinde bir cümle kurmak istemiyorum. ama her iki durum da senin kararın.


  • gochebe  (15.10.12 19:44:57) 
Haksız olan müdürün. O şirkette elde ettiğin deneyimi diğer şirketlerde (yasal çerçeve içerisinde) kullanmana engel olamaz.

Örneğin büyük bir bankada müşteri temsilcisi bir arkadaşım vardı, müşteri yatırımlarını yönetiyordu. Ayrılmak istediği zaman kendisine 6 ay ücretli izin verdiler, o süre içinde arkadaşım başka bir işte çalışmadı ancak maaşı 6 ay tıkır tıkır ödendi hiç bir iş yapmıyor olduğu halde. 6 ay sonunda istifasını kabul ettiler, tabii bu özel durum işe giriş sözleşmesinde yazılıydı.

Eğer yazılımı hazırlayan firma uluslararası ise yurtdışından destek istenebilir, senin müdür devre dışı kalır. Yerel bir yazılım söz konusu ise gerçekten desteği kesebilirler. O konu da müdürün büyük ayıbı olarak yansır sektöre.
  • cakabo  (15.10.12 20:00:10) 
senin müdür atarlı yapmış adamlara:) uygun dille anlat müdürüne geç istediğin işe.


  • fenerbasket  (15.10.12 20:26:54) 
fikirleriniz ve örnekleriniz için teşekkür ettim. Lan acaba hakkaten ben mi yalnış yaptım diye gerilmiştim iyice.


  • inugard  (15.10.12 21:49:50) 
sen de hemen söylemişsin her şeyi, sebep belirtmeden de ayrılabilirdin madem o kadar küçük bir piyasa.


  • 9kuyruklukedi  (15.10.12 22:05:12 ~ 22:05:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.