[]

uyku sorunu, sabah düzgün kaldıracak alet, Sleep Tracker veya türevi..

Uyku ile ciddi sorunlarım var, sabah erken kalkamıyorum, zaten uyumak için pek vaktim olmuyor vs..
şimdi duyuruları okurken gözüme çarptı, sleep tracker gibi ilginç bir alet var.. www.sleeptracker.com.tr ama yaklaşık 300 ytl civarında.. bunun yanında amazon.com'da 140 $ civarında (amazon.com'dan alışveriş yapmayı falan bilmiyorum, denemedim..) üstelik daha ucuz olan versiyonu daha sportif ve gözüme hoş gözükse de diğerinin titreşimi varmış, sesi yüksekmiş, bilgisaya senin uyku verilerini atabiliyormuş falan felan..
duyuruların arasında bir kişi de sormuş ama pek cevap alamamış..
ben biraz daha genel sormak istiyorum,
1-sizce bu paraya değer mi?
2-alırsam Türkiye'den mi amazon.com'dan mı almalıyım?
3-kullanan varsa görüşleri beni memnun eder
4-bunun türevi, tavsiye edebileceğiniz başka alet edevat?
5-diyelim ki siz alıcaksınız, hangisini tercih edersiniz?
6-sizce alsam mı?

bir şıkkı bile cevaplasınız sağolun varolun..

 
yani işin tracker kısmı düzmece bence. uyku karakteri kaç kere test yapılarak yorumlanır ki? atıyorum 1 yılboyunca uyku düzeninin verisini alan ve bilgisayara kaydeden biri zaten bu işle profesyonelce ilgilenen biri olsa gerektir. ki bu verilerle ne kadar sağlıklı ve güvenilir yorum yapıyor? sadece bu amaç uğruna gereksiz bişi. alırsan ve 10 kişiye hizmet ederse belki değebilir, işin eğlencesi olur.. :)
alarm ve titreşimle uyandırma meselesi için de çok pahalı bence. amaç uyanmaksa 10 ytl ye eskitip çanlı saatler var. apartmanı ayağa kaldırıyor. iş inada binerse biraz elektronikten anlayan biri bi sürü cin fikir üretir ve uygular. bu da onlardan biri gibi.

  • hayo  (06.12.08 02:46:49) 
ya biraz daha araştırdım da olayın özü şu, diyorlar ki uykunun en hafif olduğu an hareket ettiğin anlardır ama bunun farkına varmazsın yaklaşık 20 sn falan sürer diyorlar.. hareket sensörleri var alette ve senin gece botunca hareket edip etmediğin saatleri inceliyor, bu arada senin uyanmak istediğin zaman aralığında da en uyanık olduğun yani hareket ettiğin anda alarm çalıyor, uyanıyorsun ve zinde olarak kalkıyorsun..

ama mesela amazon.com'da kullanıcı yorulmarında biri demiş ki öle enterasan bir tarafı yok ben öyle hareketsiz durdum sonra bi kolumu oynattım alarm çaldı ne ki falan diyor ama kullanan çoğu kişi memnun gibi de.. bilemiyorum.. 300 de çok para aslında ya ne gerek var..
  • p shadow  (06.12.08 03:37:19) 
Erken ve zinde kalkmak için erken yatacaksın, bu kadar basit. Erken yatamıyor/uyuyamıyorsan da bunu yapabilecek hale getireceksin kendini. Nedir bunlar? Gün içinde spor yapmaktır, hiç uyumadan diğer günün gecesini beklemektir falan. Kendi metabolizmanın kaç saat uykuya ihtiyacı olduğunu en iyi sen bilirsin. Ben 8 saat uyumadan kendime gelemiyorum mesela.

Sonuç: Hiç gerek yok böyle zerzavatlara.
  • shangrilla  (06.12.08 05:48:44) 
şöyle iki alet var, belki ilginizi çeker:
www.thinkgeek.com
www.thinkgeek.com
  • ycan07  (06.12.08 13:07:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.