[]

ehliyetime el kondu

arkadaşlar 51 promille yakalandım ve el kondu ehliyetime 6 ay bide 650 cezası varmış bu 650 yi 15 günde ödersem ne düşüyor bundan bilen varmı kimi yarısı diyor kimi de %25 düşer diyor nedir durum? ve bu durumda yakalanınca sıyrılma ihimali var mıdır? ilk kez başıma geldi direk üfledim makine çok hassas çıktı 2 50 lik 1 miller içtim hemen yola çıktık ama belki ondandır promile bu kadar yansıması?!?! neyse napsam çıkmazdı bu promil ?

edit: bakınne diyor :www.ensonhaber.com
yani ben deseydim ki muayene edin beni algılarımı ölçün yürütün vs. suç değilmiş ki 1.04 lerden bahsediyor bende 0.51 di bu seviye çok ağır olmamış mı gerçektende?!?
bu assınlar kessinler diyenlere söylüyorum '' inanın sizden daha çok düşünüyorumdur ben araç başına geçerken hiç yapmıyacağım birşeydi ve ilk kez oldu kıçımla içip çıkmadım oraya masada alkol su gibi akarken 3 bira içtim sadece ve emin olun hiç olmadığınız kadar da ayıktım.''

 
alkol almadan araba kullansaydin o promil cikmazdi mesela..
aslinda cezasi azmis, daha fazla ceza vermelerini umuyordum, keske uzerine bi de hapis cezasi verselerdi, 1-2 ay iceride yatsan ne guzel olurdu.

sorunun cevabina gelince: %25 indirim alirsin 15 gun icerisinde odersen.

edit: ayrica cezalarin turk milleti uzerinde caydirici etkisi olmadigini bi kez daha kanitliyor bu sorular.. adam, saglamindan ceza yemis ama hala bi sonraki 'alkollu arac kullanma' macerasindan nasil siyrilabileceginin planini yapiyor kendi kafasinda.. soylenecek hicbisey yok.
  • uyku semesi  (15.10.12 12:21:42 ~ 12:27:57) 
"bu cihazın kalibre edilmesi gerek. o kadar içmedim ben. hastanede kan testi yaptırın" deseydin. hastaneye gidene kadar düşerdi kanındaki alkol miktarı.

neyse geçmiş olsun.
  • dwight  (15.10.12 12:22:38 ~ 12:23:17) 
@ uyku semesi assınlar beni evet! o kadar az haklısın.
50 sınır 51 den yedim işte biraz o koyuyor bana ve gerçekten sadece ağzımda kalıntısı vardı o biranın ondan girdi promile diye düşünüyorum.

  • gündüz m  (15.10.12 12:28:47) 
@uyku semesi evet daha caydırıcı olmalı cezalar. ilk seferde alkol tedavisi, alkollü olarak kullanmakta olduğu araca "suç aleti olarak el konulması", alkollü yakalanan şahsın kasten adam öldürmeye teşebbüsten yargılanması gibi.

@gündüz m, yok asmasınlar seni ama alkollü araç kullanarak "kasten adam öldürmeye teşebbüs" ile yargılanman uygun olur sanki.

@ayemverihat, idama her koşulda karşı olmak gerek.

%25 indirim alırsın, 15 gün içerisinde ödediğinde.
  • cevab veremedi  (15.10.12 12:51:16) 
miller 33'luk ise 2 ellilik ve 1 miller toplamda 4 adet 33'luk bira eder ki bununla 50 promil siniri asman cok normal. 51 cikmasi az bile aslinda.

50 promil bilerek dusuk konmus bir sinir. bir bira icersin ama fazlasinda isler karisir. araba kullanacagin zaman ya hakikaten icmeyeceksin, ya da arkadaslarla anlasip taksi parasini boluseceksiniz.
  • wpi  (15.10.12 13:19:45) 
şimdi bir şeyin sınırı 50 ise 51 sınırı geçiyor demektir, sana koysun koymasın önemli değil, sınırı geçmişsin. Ki ben promili kaç çıkarsa çıksın hapis cezası olması taraftarıyım, çünkü para cezası ehliyete el konulması falan caydırmıyor bencil ve düşüncesiz insanları. Ehliyetsiz ve alkollü trafiğe çıkmaya devam ediyor bu tip magandalar.


  • bitter cikolata  (15.10.12 13:24:33) 
İçtiklerinizle 51 yine az çıkmış.
Arkadaşlar da bahsetmiş bir bira falandır 50 nin altı.
Ayrıca konusu geçmişken eklemek isterim, araç ticari ise 50 promil gibi bir sınır da yok. Altında da ehliyete el konulup ceza kesilmekte.
Geçmiş olsun, yapmazsınız zaten bir daha yalvarsalar da.
  • ali riza efendi  (15.10.12 13:51:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.