[]

kan verememek - acil - kan veremeyenler

yarın sabaha alınmış bir check-up randevum var ve kan vermem şart doğal olarak. 0-10 yaş arası çocukluğum, bademciklerim alınana kadar neredeyse ayda 3-4 sefer hastanede geçtiğinden sanıyorum nefret ediyorum hastaneler ve özellikle de iğnelerden. en son kan verdiğimde 14-15 yaşındaydım ve bayılmıştım sanırım, daha doğrusu kafam gidiyo gibiydi.

kolumun içinde o en narin bölgesine bir iğnenin girip kan çektiğini hayal ederken bile inanılmaz geriliyorum. normalde böyle gergin mevzulara girince gidip iki bira içerim, rahatlarım, ama bunu da yapamam sonuçları etkiler. ne yapayım da kurtulayım bu korkudan? ya da gerildiğim kadar zor olmaz mı diyosunuz?


 
gerildiğin kadar zor olmaz.ama yalnız gitme.


  • neo  (15.10.12 00:13:46) 
o tarafa bakma.
ne hemşireye, ne iğneye, ne koluna bak.
başka bir şey düşün.
kendini kasma.

korkulacak bir şeyi yok.
  • goldentitan  (15.10.12 00:33:10) 
iğneleri sevmem, erkek adamız bok sürdürmeyiz diyerekten iğnenin girişine ve kanın akışına baktım, tavsiye etmiyorum, ben de bakmıorum zaten.

kafanı öbür yöne çevir, kana iğneye falan bakma, zaten çok uzun sürmüyor, hemşireye de durumu söyle. yalnız oraya oturduktan sonra kıçını başını kıpırdatma, iğne içerdeyken triplere girersen gayet kötü olur.

kan verirken ölen duymadım ben bu arada daha
  • bonjurkes  (15.10.12 00:47:29) 
çocukluğumdan beri iğne vurulmaktan hiç korkmadım. hatta şurupların tadını sevmediğim için iğne vuruluyorsa onu tercih ettirirdim annemlere. şimdi popomdan iğne vurulurken gıdıklanıyorum. kan filan alınacaksa da seyrediyorum napıyolar diye. çoğu kişi seyretmez dayanabilmek için, o da gayet mantıklı.

faydası olacağını bilsem beş yaşındaki halimi getirirdim yarın. yani bi de yapabilseydim tabii. o zaman çok saçma olduğunu fark ederdin sanırım. yine faydası olacaksa beş yaşındaki halim oldukça ufak tefek ve ince sesli bir kız çocuğu. hadi bay.
  • snape i başından beri tanırım  (15.10.12 00:56:22) 
aman tanrım benden başkaları da varmış:))) diş yüzünden ve köpek ısırması nedeniyle iğneye ağlaya sızlaya alıştım ama kan vermek gerçekten benim için bi ütopya... umarım senin durumunda kalmam ama bi zaman gelip o da olucak diye düşünmek bile beni gerdi şu anda.
ben çocuk gibi ağlıyorum, az hastanelerden kaçmadım.. bi keresinde rapor alıcaktım, doktor kan tahlili istedi diye alamadım, dersten kaldım; kaç kere hemşirelere dedim, ben eter alıp kendim bayıltayım kendimi dedim ama olmuyomuş öyle; ve daha bir sürü şey.maceralar maceralar...
şu yaşa gelmiş ama kan grubunu bile bilmeyen, muhtemelen var olan şekerini bile ölçtüremeyen bi insan olarak tavsiyem kesinlikle yalnız gitme... o kolunu uzattığın an seni konuşturacak, sakinleştirecek komik birilerini götür yanında ve sakın ama sakın değil iğneye, hemşireye bile bakma; ne zaman iğneyi eline almış, ne zaman yanına yanaşmış, elini uzatmış sana fln... yazarken ellerim uyuşuyo walla, allah sana sabır versin (bkz: ateistlerin korkunca allaha sığınması)
  • sirkelimon  (15.10.12 18:21:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.