[]

arabayla uzun yola çıkmak

şehir içinde 6 yıldır araba kullanıyorum fakat uzun yol tecrübem hiç yok. uzun yola çıkarken yapılması gerekenler nelerdir?




 
uykunu iyi almadan yola çıkma, uykun gelirse sürmeye devam etme mola ver.
yanına yiyecek, içecek al.

iyi yolculuklar.
  • d.  (14.10.12 23:08:06) 
sollama yaparken "ya tutarsa" diye kendini denemeye kalkma. zaten cogu yol artik duble oldu da en cok ona dikkat et. takip mesafesine onem ver. onundeki arabanin bir noktasini referans alarak iki saniye sayacaksin. her yerde durma. durursan da arabada degerli esya birakma. 90'i gecme. iyi yolculuklar


  • maresalx  (14.10.12 23:08:07) 
uzun yol tanımına bağlı kaç saatlik yol? depoyu doldur fazladan yakıt al yolda istasyon olmayan bir yere denk gelebilirsin dağlık kısımlarda falan, yollar geniş tek yön o yüzden çok sıkıntın olmaz ama çift yönlü yolda araba sollarken dikkat et iyi hesap etmek gerekir karşıdan gelen olursa.


  • basond  (14.10.12 23:08:39) 
pek bir farki yok. dikkatli ol. arabanin suyunu yagini lastigini kontrol et ya da ettir. uykun gelirse tek soforsen duracak bir yer bul uyu. dikkatli ol. uzun araclara daha da dikkatli ol. hiz yapma. yaparsan da abartma. aksam gideceksen uzunlari kapat. farlari ve lambalari da kontrol et. hepsi saglikli sekilde yaniyor olsun.


  • lorenzen  (14.10.12 23:09:18) 
sabah erkenden yola çıkmak ve karanlığa kalmamak mantıklı olur.


  • crimsonlady  (14.10.12 23:10:56) 
uykunu iyi al.

yolda uykun geldiği anda hiç zorlama bünyeyi kenara çek uyu ya da otel motel yolun uzunluguna baglı.

uykuyu önemse.
  • halitkin  (14.10.12 23:28:49) 
bölünmüş yolda zaten sıkıntı çekmezsin hiç, mühim olan gidiş geliş yollar. sollama yasağı varsa sollama, ortadaki çizginin bazı yerlerde düz bazı yerlerde çizgili olmasının bi sebebi var. yasak olan yerlerde karşıdan geleni göremediğini farkedip "oha adamlar ölçüp biçmiş" diyeceksin zaten. hatalı sollama yapma, karşıdan gelene yazık.

sen önünde normal takip mesafesi bıraktığında bazı mallar seni hatalı sollamaya kalkacak, sonra da karşıdan gelen aracı görünce senin önüne kıracak. inat etme geçsin önüne, karşıdan gelene yazık.

40-50 km.de bir muhtemelen bir köy-kasaba içinden geçeceksin, dikkatli ol. uzun yolun alışkanlığı ile süratli geçme oralardan.

herkes söylemiş ama çok önemli gerçekten bir kez de ben söyleyeyim, uykunu al. yolda uykun gelince içinden şöyle diyeceksin, "bir an önce varayım da varınca uyurum". hayır, çek kenara uyu. yarım saat bile kapasan gözünü rahatlarsın.
  • altikereyedi  (14.10.12 23:50:06) 
herkes yolda uykudan bahsetmiş, ama o olay böyle "ulan deli uykum var, ahh uyusam" dedirtecek şekilde kendini belli etmeyebilir.

gözü açık uyumak denilen bi olay vardır. gideceğin yol, dümdüz ve rahatsa (TEM sapanca civarları buna süper örnek), 30-40 dk sonra, uykunu iyi almış olsan bile yolun değişmemesi ve yol çizgilerinin sürekliliği hipnotik bi şekilde insanın algısını kapatabilir. işte arabada başkasıyla sohbet etmek, sağda solda varsa ilginç şeylere arada bi bakmak bu olayı önler.

ağır ve uzun araçlara şehir içi trafiğinden katbekat daha fazla dikkat edin.
  • ekg  (14.10.12 23:52:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.