[]

kış lastiği

Kış lastiklerinin "7 °C’ın altındaki soğuk hava şartlarında kuru asfalt, kar ve buzda tutunmayı artırdığı" söyleniyor.
İstanbul'da hava sıcaklığının 7 °C’ın altına düştüğü tarihler çok sınırlı olduğuna göre özellikle şehir içinde arac kullananların kış lastiği taktırması gerekli mi sizce?
Kırk yılda bir lazım olacak bir şey için bu kadar para verelmeli mi?


 
kış lastiğini bence erzurum, kars ardahan, muş gibi yerlerde yaşayanların taktırması lazım kış lastiğinin bir dezavantajı diğer mevsimler yakıt sarfiyatını artırması.


  • zastavam76  (14.10.12 15:50:22) 
Ben yaz lastiğiyle kar yağarken otobandan ankara-istanbul yaptım, Ankara nın bol yokuşlu, karlı yollarında biraz kaysamda, kaza bela olmadan atlattım geçen kışı.

Yaz lastiğin kaliteliyse pekte bir fark olmaz bence, sonuç itibariyle ekstradan %3 %4 lük bir tutunma gösteriyor sanırım.(Bu tamamen benim uydurmam.)
  • disfircasiyimben  (14.10.12 15:54:05 ~ 16:08:02) 
7 derecenin altına düştüğü tarih pek kısıtlı değil, hele de sabahları erken çıkıyorsanız


  • efx  (14.10.12 16:06:46 ~ 16:06:57) 
Kusura bakmayın da madem paranız yok niye araba alıyorsunuz? Ya da binmeyin kışın? İlla başkalarının hayatını riske atmak zorunda mısınız? Sadece size bir şey olacağının garatisi varsa elinizde-evet sorunuzun cevabı; takmayın gerek yok o kadar para vermeye.


  • heritage  (14.10.12 16:23:19 ~ 19:33:02) 
kirk yilda bir lazim olan bir sey degil kis lastigi. yagmurda, karda ve sabah erken saatlerde cok iyi tutus sagliyor. gecen seneki istanbul karinda kis lastigiyle herkesin kaydigi yolda ben gayet rahat gittim.

bir de afedersiniz ama siz o yaz lastikleriyle kaydiginizda birine arabayi gectim yayaya carptiginizda ne olacak? araba kullanmak sadece kendi guvenliginizi dusunmek demek degildir. yayalari ve diger suruculeri de dusunmek zorundasiniz. alin pasa pasa kis lastiklerinizi takin kullanin. cevrenize karsi biraz sorumlu olun lutfen. hem lastik dedigin sey bir yil kullanip da attigin bir sey degil. kirk yilda bir degil 4-5 ay kullaniyorsunuz o lastikleri.
  • 65 derece  (14.10.12 17:08:12) 
4 kış lastiğini 600 tl'ye alıp taktırırsın hacı.
büyük para görünür ama her yıl 3 aylık bir dönemde hava sıcaklığı 10 derece altında seyreder, 7 derece altında da tam verimle sana hizmet eder.
bu senin kaskondur, arabanın kaskosudur, hasta olmadan önce olunan aşı gibidir, seni korur, arabanı korur. kazayı olmadan önlemek, olduktan sonra masrafı için sigortaya başvurmaktan daha yeğdir.

kısacası bence kuzey illerinde gayet gereklidir, ben zonguldak için almıştım ama şu an gaziantep'te olmama rağmen hava sıcaklıkları düşünce taktıracam, sonuçta lastik takma sökme 50 lira bir şey. nelere ne paralar harcıyoruz, öyle düşün.
  • siradisi00  (14.10.12 19:15:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.